ΑΕΝ: Τέλος χρόνου για τις εγγραφές των πρωτοετών και των αιτήσεων μετεγγραφής

ΑΕΝ: Τέλος χρόνου για τις εγγραφές των πρωτοετών και των αιτήσεων μετεγγραφής

Ακαδημίες Εμπορικού ΝαυτικούΤα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν ότι αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εγγραφών και αιτήσεων μετεγγραφών για τους επιτυχόντες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έτους 2022. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά τους αρχικούς επιτυχόντες και όχι όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Σχολές προς κάλυψη κενών θέσεων.

Για τις εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2022-2023 στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εδώ.


Την 09η Αυγούστου 2022, ημέρα Τρίτη, τοιχοκολλήθηκαν στα καταστήματα του Υπουργείου (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, εντός λιμένα Πειραιά και Γρ. Λαμπράκη 150) και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υ.ΝΑ.Ν.Π. και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Στις Α.Ε.Ν. εισάγονται συνολικά 1.180 σπουδαστές (780 Πλοίαρχοι, 400 Μηχανικοί). Δείτε παρακάτω τους πίνακες!

Διευκρινίζεται ότι οι πίνακες εισαγομένων σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. περιέχουν μόνο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του κάθε υποψήφιου στις πανελλαδικές εξετάσεις, τον αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης που υπέβαλλε στο Υ.ΝΑ.Ν.Π. για την εισαγωγή στις Α.Ε.Ν. και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Διαβάστε ακόμη: ΑΕΝ: Πίνακες συμπληρωματικά εισαγόμενων σπουδαστών (2022-2023)

Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή στις Α.Ε.Ν. που έχουν επιτύχει έως και την 24η Αυγούστου 2022, ημέρα Τετάρτη.

Όσοι δεν παρουσιασθούν αποκλείονται της εγγραφής τους και οι κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν θα καλυφθούν για μια και μόνο φορά από υποψήφιους/-ες από πίνακες επιλαχόντων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3.2 και 3.3 του άρθρου 2 της Αρ.: 2231.2- 6/27352/2022/15-04-2022 Κ.Υ.Α. (Β’ 1922), οι κενές θέσεις υποψήφιων προερχομένων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) που προκύψαν θα συμπληρωθούν από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων αντίστοιχης κατηγορίας προερχομένων από Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.). Οι εν λόγω πίνακες υποψήφιων προς κάλυψη των προαναφερόμενων κενών θέσεων θα αναρτηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Νεοεισαγόμενοι σπουδαστές που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 27 του κανονισμού σπουδών των ΑΕΝ (ΦΕΚ 2028 Β΄/03-06-2019) δύναται να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚΝ, αυτοπρόσωπως ή με συστημένη επιστολή (ταχ. διεύνθυνση: Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, ΤΚ.: 185 10, Πειραιάς) ή μέσω των ΑΕΝ. (Αναλυτική ενημέρωση για την διαδικασία των μετεγγραφών, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των σπουδαστών στις ΑΕΝ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού πατήστε ΕΔΩ. 

Πίνακες

ΑΕΝ: Πίνακας Εισαγομένων Μηχανικών 2022-2023

ΑΕΝ: Πίνακας Εισαγομένων Πλοιάρχων 2022-2023

--------------

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr