Φοιτητής του ΑΠΘ ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη!

Φοιτητής του ΑΠΘ ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη!

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Αλκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος Άλκης ήταν πρωτοετής φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε Οικονομικά και σήμερα θα έδινε μάθημα στην εξεταστική. 

«Είχε μάθημα αύριο να δώσει και διάβαζε το παιδί και βγήκε μία βόλτα να ξεσκάσει λίγο να ξελαμπικάρει που λέμε και έπεσε επάνω σε αυτόν τον αλήτη. Αυτός περνούσε τυχαία από εκεί άκουσε τα παιδιά και κατέβηκε εν ψυχρώ και τους μαχαίρωσε» δήλωσε ένας θείος του νωρίτερα στο Mega.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - EKTAKTO: Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου φοιτητή Άλκη!

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής έκανε βόλτα με τους φίλους του το βράδυ της Δευτέρας, όταν ξαφνικά δύο άτομα, αφού κατέβηκαν από δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν, τους ρώτησαν στα ελληνικά τι ομάδα είναι και όταν τα παιδιά απάντησαν, τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και δρεπάνια.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο νεαρός φοιτητής υποστήριζε την ομάδα του Άρη και πήγαινε συχνά στο γήπεδο, ωστόσο δεν ήταν οργανωμένος φίλαθλος. Μάρτυρες που άκουσαν τις κραυγές των παιδιών συγκλονίζουν. Μια γυναίκα άκουσε κάποιον να φωνάζει: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια κάλεσε την αστυνομία.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, μόνο σοκ και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ, αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου.

Ο Πρύτανης επισημαίνει ότι ο 19χρονος Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρα του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και προσθέτει πως τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης συνδυασμένης στόχευσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Καταλήγει λέγοντας: Αυτές τις δύσκολες ώρες για τους οικείους του, το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι η βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά.

Το χρονικό

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μιλούσαν ελληνικά. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν γίνει 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00 στο Ναό Αγ. Αθανασίου (Κοιμητήρια) Βέροιας.

Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνομιλίας με βουλευτές που είχε στο περιθώριο της συνάντησης με στελέχη της ΝΔ και τοπικούς παράγοντες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr