Οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου αποκτούν ξανά φοιτητική εστία

Ανακαινίζεται η φοιτητική εστία του Παντείου Πανεπιστημίου

Πρόκειται για επταώροφο παλαιό ξενοδοχείο (με ημιώροφο, υπόγειο και δώμα) ανεγερθέν περί το 1968, το οποίο αποκτήθηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1986 και λειτούργησε χωρίς διακοπή μέχρι το έτος 2001, όταν έπαψε τη λειτουργία του ως χώρος στέγασης και έκτοτε λειτουργεί μόνο ο χώρος σίτισης των φοιτητών. Μεγάλα Ιδρύματα όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά ή το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (σήμερα) δεν διαθέτουν δική τους φοιτητική εστία.

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 2021-25 εντάχθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας το έργο της ανακαίνισης της φοιτητικής εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 12.581.850 ευρώ. Το έργο αφορά στο κτίριο της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που βρίσκεται επί των οδών Λαγουμιτζή 15, Παπαζαχαρίου και Καλλιρρόης, κοντά στο κεντρικό κτιριακό συγκρότημα του πανεπιστημίου. 


Σύμφωνα με την εκδοθείσα οικοδομική άδεια, η συνολική επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης είναι 4.491,65 τ.μ. και των υπογείων βοηθητικών χώρων είναι 569,90 τ.μ.. Η συνολική δυναμικότητα της προς ανακαίνιση φοιτητικής εστίας υπολογίστηκε σε 108 δωμάτια, εκ των οποίων 96 δίκλινα και τα υπόλοιπα 12 μονόκλινα με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ, με ανώτατο επίπεδο εξυπηρέτησης 204 φοιτητές.

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν

Στο κτίριο, στο πλαίσιο παλαιότερης σύμβασης, έχουν εκτελεσθεί εργασίες καθαιρέσεων και αποξηλώσεων σε όλους τους ορόφους πλην του ισογείου, του ημιωρόφου και των υπογείων χώρων όπου λειτουργεί το Φοιτητικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση των μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών) που έχουν εκπονηθεί παλαιότερα, καθώς και την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος, ώστε να καλύπτονται οι ισχύουσες προδιαγραφές.

Επίσης, θα απαιτηθούν εργασίες διαμόρφωσης για την προσωρινή λειτουργία χώρου διάθεσης έτοιμων γευμάτων στον Α’ όροφο του κτιρίου κατά την διάρκεια των εργασιών στους ορόφους που στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο προκειμένου να υπάρξει αδιάλειπτη σίτιση των φοιτητών κατά τη διάρκεια του έργου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, ενώ η ανακήρυξη αναδόχου προβλέπεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο και η υπογραφή της σύμβασης στις αρχές Ιουλίου. Η διάρκεια κατασκευής του έργου υπολογίζεται στους 18 μήνες.

Στο φυσικό αντικείμενο του Έργου (Κύριο Υποέργο) περιλαμβάνονται οι παρακάτω ομάδες εργασιών:

1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ

2. ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΕΙΣ

3. ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΣ – ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

4. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ

6. ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

7. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (ΜΑΝΔΥΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FRP ΑΝΘΡΑΚΑ)

Επίσης, θα απαιτηθούν εργασίες διαμόρφωσης για την προσωρινή λειτουργία χώρου διάθεσης έτοιμων γευμάτων στον Α' όροφο του κτιρίου κατά την διάρκεια των εργασιών στους ορόφους που στεγάζεται το Φοιτητικό Εστιατόριο προκειμένου να υπάρξει αδιάλειπτη σίτιση των φοιτητών κατά τη διάρκεια του Έργου.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού για την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου»

Ωρίμανση του έργου, σύνταξη τευχών δημοπράτησης, δημοπράτηση των Υποέργων 1 και 2, επίβλεψη, παρακολούθηση και διαχείριση των Υποέργων 1 και 2.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Ημερομηνία έναρξης της Πράξης: 01/03/2024
  • Ημερομηνία λήξης της Πράξης: 31/12/2025

Σχετικό άρθρο: Να αξιοποιηθεί το κτήριο της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr