Φοιτητές τσίκνισαν τα πτυχία τους στην "Ταβέρνα Μητσοτάκης" / ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητές τσίκνισαν τα πτυχία τους στην "Ταβέρνα Μητσοτάκης"

Ψησταριά στην οποία τσίκνισαν… τα πτυχία τους έστησαν φοιτητές της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κατά τη δράση οι φοιτητές φώναξαν ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πτυχία τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, φοιτητές άναψαν ψησταριά και έκαψαν συμβολικά τα πτυχία τους, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποβάθμιση των σπουδών τους.


«Ταβέρνα Μητσοτάκης Α.Ε, το δίκτυο οργάνωσε σήμερα αυτή την παρέμβαση για να δείξουμε ότι τα πτυχία μας δεν θα υποβαθμιστούν, δεν θα δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς αύριο με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας απ’ όλη την Ελλάδα, θα βουλιάξουμε την Αθήνα, το Σύνταγμα και τα Προπύλαια και θα στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσει. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι δημόσια και θα παραμείνουν δημόσια, ενώ παράλληλα απαιτούμε να είναι και πραγματικά ποιοτικά και όχι έτσι όπως τα θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ο φοιτητής Μιχάλης Καζάκος από το δίκτυο προοδευτικών αριστερών.

«Σήμερα έχω για 10.000€ Ιατρική. Ένα και να καίει… Σήμερα ξεπουλήσαμε, αύριο τους ακυρώνουμε τα σχέδια», συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά το τσίκνισμα μέλη φοιτητικών παρατάξεων πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να δηλώσουν την εναντίωση τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


φωτό in

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr