Ένταση μεταξύ φοιτητών και οδηγού έξω από το ΑΠΘ / ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση μεταξύ φοιτητών και οδηγού έξω από το ΑΠΘ

Ένταση μεταξύ ενός οδηγού ταξί και φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε έξω από το πανεπιστήμιο το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο οδηγός ταξί, που μετέφερε μια γυναίκα με το παιδί της, ήθελε να διασχίσει το campus του ΑΠΘ από την κεντρική είσοδο, στην οδό Εγνατία. Ωστόσο, μέλη φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπης προχώρησαν σε αποκλεισμό της, όπως και άλλων εισόδων του πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τον εμπόδισαν.


Τα «αίματα άναψαν» και από τις δυο πλευρές, με τον οδηγό του ταξί να κατευθύνεται προς τους φοιτητές, απειλώντας να τους «πατήσει», εάν δεν τον αφήσουν να προχωρήσει. Εκείνοι αντέδρασαν έντονα, χτυπώντας το καπό του αυτοκινήτου για να σταματήσει. 

Στη συνέχεια, η γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ταξί, αποχώρησε από το σημείο, ενώ το όχημα παρέμεινε για λίγο στο σημείο, με τον οδηγό του να βρίσκεται μέσα σε αυτό και τους φοιτητές να συνεχίζουν κανονικά τον αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του ΑΠΘ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr