Ντόρα Μπακογιάννη: "Σωστή η απόφαση για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας" / ΗΧΗΤΙΚΟ

Μπακογιάννη: "Σωστή η απόφαση για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας"

Μεγάλη σύγχυση προκαλούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα οι δηλώσεις από στελέχη της κυβέρνησης για περί κατάργησης και μη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Τελικά υπάρχει κοινή γραμμή ή όχι;

Μπορεί ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης να δήλωσε την Τετάρτη 12/07 ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα αφομειωθεί στην ΕΛΑΣ κι άρα οδεύει προς κατάργηση, όμως ακόμη δεν έχει γίνει σαφές τι πρόκειται να συμβεί, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη 13/07 το διέψευσε:


«Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται (η Πανεπιστημιακή Αστυνομία) και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.» είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει ως σωστή την απόφαση για κατάργηση του Σώματος. Πιο συγκεκριμένα, η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ χαρακτήρισε ως σωστή την απόφαση για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την ανάληψη της ευθύνης από τα Πανεπιστήμια.

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Το σχετικό απόσπασμα:

Κυβέρνηση: Επανασχεδιάζεται και δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΔΑΠ για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Μητσοτάκης: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν λειτούργησε όπως ακριβώς θα ήθελα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr