Κυβέρνηση: Επανασχεδιάζεται και δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Κυβέρνηση: Επανασχεδιάζεται και δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τα μαζεύει η Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει απογοήτευση και δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πρωτοστάτησε στον ιδεολογικό αγώνα και στην επικοινωνιακή στήριξη του εγχειρήματος,. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ: Κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΔΑΠ για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται και το λέω ρητώς». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 


«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί «ένα κλίμα που θα ευνοεί καθηγητές και φοιτητές και που θα τους προστατεύει».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «σε αυτή την πολιτική έχουν γίνει πολλά βήματα. Πρώτα από όλα με την επαναφορά του ασύλου στην αληθινή του έννοια. Είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών» εξήγησε και ακολούθως αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Μια από τις κινήσεις είναι και η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν καταργείται και το λέω ρητώς. Και δεν υπήρχε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση

Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία (…)

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Σχετική ενημέρωση: Κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΔΑΠ για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr