«Δίδυμη» Επιτυχία! Η Δέσποινα 2η στη Νομική Αθηνών & ο Σωτήρης 2ος στην Ευελπίδων

«Δίδυμη» Επιτυχία στις Πανελλήνιες 2023 / Στους πρώτους των πρώτων η Δέσποινα και ο Σωτήρης

Η Δέσποινα Αντωνίου 2η στη Νομική Αθήνας και ο δίδυμος αδελφός της Σωτήρης Αντωνίου 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα.

Η επιτυχία δεν ήταν «τυχαία» ούτε «απρόβλεπτη». Σε όλα τα σχολικά χρόνια με υπομονή και εργατικότητα, χωρίς καθόλου κενά και με την ίδια, ακριβώς, αγάπη για όλα τα μαθήματα. Γλωσσομαθείς και πολυτάλαντοι, με ενθουσιασμό για τον αθλητισμό.


Κάθε μέρα μαζί, ο ένας γινόταν πρότυπο του άλλου. Έμαθαν να μοιράζονται τον κόπο και την αγωνία, το φόβο και την ελπίδα, τελικά … τη χαρά!

Η εκκωφαντική επιτυχία της Δέσποινας στη 2η θέση της Νομικής Αθήνας αγγίζει τα 19600 μόρια με βαθμούς που ζαλίζουν: Ατόφιο 20 στα Αρχαία Ελληνικά και ένα απροσπέλαστο 19 στην Έκθεση! Ακέραιο 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία! 

Ευχαριστεί, ολόψυχα, τη φιλόλογο-φροντιστή κ. Ρένα Κουτροζή, υπεύθυνη του εξειδικευμένου φροντιστηρίου θεωρητικών επιστημών. «Η πολύπειρη φιλόλογος, με την υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση, το αίσθημα καθήκοντος στο έργο της και την παιδαγωγική ευαισθησία υπήρξε πολύτιμη αρωγός στην όλη προετοιμασία μου» μας λέει η Δέσποινα.

Τους τελευταίους μήνες η κούραση ήταν πολλή και η ένταση μεγάλη. Έβαλαν για λίγο στην άκρη, την κοινωνική ζωή, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Τώρα όλα θα τα ξαναβρούν!

Η Δέσποινα απόλυτα χαρούμενη και ήρεμη θα μας πει με ενθουσιασμό πως «Τα μαθητικά χρόνια ήταν, τελικά, ευχάριστα. Δεν ήταν εξαναγκασμός. Με γέμιζαν με ενθουσιασμό για τη γνώση και δεν νιώθω να έκανα κάποια «θυσία», γιατί όλα γίνονταν για τα δικά μου όνειρα».

Με τη θριαμβευτική της επιτυχία δικαιώνει τη θέση της παραστάτριας στο σχολείο της, το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Τους καθηγητές της θέλει να ευχαριστήσει, για τη στήριξή τους και ειδικότερα τους φιλολόγους της, στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, κ.κ. Αλεξάνδρου, Γεράση, Κουρουτσίδου, Κουτρούμπα και Στεφάνου.

Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον υπέροχο χαρακτήρα της Δέσποινας και του Σωτήρη. Συγκίνηση και δικαίωση για αυτούς που ακούραστα είναι, πάντα, δίπλα τους, πολύτιμο στήριγμα! Οι υπέροχοι και περήφανοι γονείς τους, η γιαγιά και ο παππούς τους.

Ο Σωτήρης με ικανοποίηση θα μας πει πως «‘Ενας σημαντικός στόχος κατακτήθηκε. Η χαρά είναι μεγάλη, αλλά νέες διαδρομές ξεκινούν». Η Δέσποινα συμφωνεί.

Οι κορυφές των ονείρων τους είναι «εκεί» και τους περιμένουν …!

Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος με παιδιά σαν τη Δέσποινα και τον Σωτήρη…και είναι, ευτυχώς, πολλά!

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο; Συγχαρητήρια! Και τώρα φοιτηΤΙ;

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr