Πρακτική άσκηση 2022 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου)

Πρακτική άσκηση 2022 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου)

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρακτική αφορά στο διάστημα από Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2022.


Η πρακτική άσκηση Schuman είναι αμειβόμενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε έναν από τους επίσημους τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο- ή στα γραφεία συνδέσμου του στα κράτη μέλη.

H εν λόγω πρακτική άσκηση πήρε το όνομά της από τον Robert Schuman, έναν από τους κύριους αρχιτέκτονες του σχεδίου ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η πρακτική άσκηση Schuman θα ενισχύσει την εκπαίδευσή και την επαγγελματική κατάρτιση του πολίτη. Θα παράσχει μια επισκόπηση των εργασιών των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα κρίσιμο βήμα για τη λήψη αποφάσεων και τον πολιτικό διάλογο σε επίπεδο ΕΕ.

Η πρακτική άσκηση Schuman μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως είναι οι εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ, τα οικονομικά, το δίκαιο, η πολυγλωσσία, η διοίκηση, οι υποδομές και τα λογιστικά, η επικοινωνία ή η τεχνολογία πληροφοριών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών· υποψήφιοι ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτιστικού, εθνοτικού και θρησκευτικού υποβάθρου ή αναπηρίας ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αιτήσεις, με εύλογες προσαρμογές τις οποίες ενδέχεται να χρειάζονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι με αναπηρία.

Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση Schuman πρέπει:

  • να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 18ο έτος της ηλικίας τους·
  • να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας υπό ένταξη ή υποψήφιας προς ένταξη χώρας (μπορεί επίσης να προσφερθεί ένας πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων πρακτικής άσκησης σε υπηκόους άλλων χωρών)·
  • να έχουν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου·
  • να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης (πολίτες τρίτων χωρών πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική, τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα)·
  • να προσκομίσουν έγκυρο αντίγραφο ποινικού μητρώου·
  • να μην έχουν εργαστεί ή επωφεληθεί από οποιαδήποτε άλλη μορφή πρακτικής άσκησης για περισσότερους από δύο διαδοχικούς μήνες σε θεσμικό όργανο ή οργανισμό της ΕΕ·
  • να μην έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη μελέτης στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έξι μήνες πριν από την έναρξη της πρακτικής άσκησης.

Για αίτηση πρακτικής άκσησης μπορείτε να μπείτε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr