Αποβάλλονται Ρώσoι φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Αποβάλλονται Pώσοι φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Την αποβολή Pώσων φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια καταγγέλλει η η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Pωσία - Το υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας αναστέλλει την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία με τη Pωσία.

Αποβολές φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε χώρες όπως η Γαλλία, η Τσεχία, το Βέλγιο και άλλες, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταγγέλλει η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Pωσία.


Συγκεκριμένα, η Επίτροπος ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Pωσίας προχωρά σε λήψη μέτρων για φοιτητές που αποβάλλονται από πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών, όπως μετέδωσε το Open.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η pωσική κυβέρνηση σχεδιάζει δωρεάν σπουδές στα πανεπιστήμια της χώρας για τους φοιτητές που αποβάλλονται.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της ΓερμανίαςΜπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας με τη Pωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Το υπουργείο μου δυστυχώς - και το τονίζω, δυστυχώς - αναγκάστηκε να σταματήσει τη μακροχρόνια συνεργασία με τη Pωσία στην έρευνα και την επιστήμη. Παγώνουμε άμεσα κάθε τρέχον και προγραμματισμένο έργο και το αναθεωρούμε», δήλωσε η κ. Σταρκ-Βάτσινγκερ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr