Η επιτροπή κατάληψης του Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης "για την ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου"

Η επιτροπή κατάληψης του Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης "για την ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου"

Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του ενιαίου φοιτητικού συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Στο δίκαιο και τίμιο αγώνα μας η κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό και καταστολή.


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα Πανεπιστήμια και για ποινικά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τις πρυτανικές αρχές για τη μη πάταξή τους!

Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή! Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις.

Οι φοιτητές που εδώ και 3 εβδομάδες κατά χιλιάδες πανελλαδικά συρρέουμε στις ΓΣ και στις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για μία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δεν τρομοκρατούμαστε! Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!

Η κυβέρνηση αίροντας οποιαδήποτε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοδιοίκητου του δημοσίου πανεπιστήμιου επιστρατεύει το δικαστικό μηχανισμό με στόχο τον εκφοβισμό των Διοικήσεων που δεν συμμορφώνονται στις διαταγές της κυβέρνησης για κατασταλτική παρέμβαση στις καταλήψεις. Είναι μία κίνηση πρωτόγνωρη να απειλούνται με ποινικές διώξεις όσες Διοικήσεις και καθηγητές δεν γίνονται καταδότες!

Είναι γελασμένη! Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας θα δυναμώσει!

Να πάρει τώρα θέση εναντίωσης η πανεπιστημιακή κοινότητα!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης την Τρίτη 30/1 στη 13:00 στο αμφιθέτρο Α2».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr