Απονομή Βραβείων Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Πρότυπου Φαρμακείου 2030

Απονομή Βραβείων Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Πρότυπου Φαρμακείου 2030

Τη Δευτέρα 3 Iουλίου 2023 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων και παρουσίασης των μελετών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Φαρμακείο 2030: Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών για τον Χώρο του Πρότυπου Ελληνικού Φαρμακείου Κοινότητας».

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΠ (Πρόεδρος της επιτροπής), η κα Δήμητρα Κατσώτα, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού ΤΑΜ ΠΠ, η κα Κατερίνα Κοτζιά, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΙ, ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Αρχιτέκτονας ΕΜΠ, ιδρυτής του γραφείου klab architecture, εντεταλμένος Καθητητής ΕΜΠ, ο κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της ΟΣΦΕ, η κα Αλίκη Πελετίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής Πρακτικής και Δημόσιας Υγεία, ΤΕΥ (ΠΦ) UNIC και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της ΟΣΦΕ και η κα Αλεξάνδρα Στράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.


Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν να διατυπωθούν από τους φοιτητές Σχολών και Τμημάτων Αρχιτεκτονικής Ελλάδας και Κύπρου προτάσεις για τον χώρο του πρότυπου φαρμακείου κοινότητας, που να προάγει τις αρχές της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) για το φαρμακείο του 2030. Οι ομάδες φοιτητών κλήθηκαν να ερμηνεύσουν αρχιτεκτονικά τις αρχές της FIP για ένα ανθρωποκεντρικό φαρμακείο, εφαρμόζοντας τις ιδέες τους σε δύο υφιστάμενους χώρους στην πόλη της Πάτρας, δίνοντας έτσι έμφαση στην προσαρμοστικότητα και ευελιξία των προτάσεων. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 32 ομάδες φοιτητών από δέκα (10) Σχολές και Τμήματα Αρχιτεκτονικής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr