Επίθεση δέχθηκε η ΠΚΣ στο ΠΑΜΑΚ / Καταγγελία φοιτητών

Επίθεση δέχθηκε η ΠΚΣ στο ΠΑΜΑΚ / Καταγγελία φοιτητών

Εκλεγμένοι με την φοιτητική παράταξη Πανσπουδαστική ΚΣ στον Σύλλογο Φοιτητών ΠΑΜΑΚ καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» πως δέχθηκαν επίθεση από μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου. Αναλυτικά καταγγέλλουν:

«Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον Σύλλογο Φοιτητών ΠΑΜΑΚ καταγγέλλουμε το σχήμα ΑΝΤΙΚΑ, τις δυνάμεις της ΝΚΑ & του Ελευθεριακό Σχήματος ΠΑΜΑΚ για τον απαράδεκτο βανδαλισμό στα ταμπλό της ΚΝΕ & του δωματίου των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποδεικνύεται το πως αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση αυτές οι δυνάμεις, καθώς και το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, αδυνατώντας να αποδεχτούν ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής, προβαίνοντας σε τέτοιες απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες ενέργειες.


Αυτή η εκφυλιστική στάση βέβαια δεν αποτελεί πρωτοτυπία, αλλά πάγια τακτική των συγκεκριμένων σχημάτων, αυτή είναι που απομακρύνει άλλωστε και τους φοιτητές από τις διαδικασίες του Συλλόγου! Απορρέει από το μένος τους απέναντι στην ΚΝΕ & στους εκλεγμένους με την Πανσπουδαστική ΚΣ, αλλά και την παντελή έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου, αιτημάτων και διεκδικήσεων που να εξασφαλίζουν την συνέχεια του αγώνα, την μαζικοποίηση των διαδικασιών, την εμπλοκή περισσότερων φοιτητών σε αυτές, γι’αυτό και καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Αυτές οι συμπεριφορές, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν στη μαζικοποίηση των συλλογικών μας διαδικασιών, αλλά αποτελούν και βολικό στήριγμα για τη ΔΑΠ που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει την Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΠΑΜΑΚ, στην πόλη μας και σε όλη την χώρα! 

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια του ΠΑΜΑΚ, να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση των σχημάτων αυτών και να τους απομονώσει! Ήδη στην τελευταία Γενική Συνέλευση οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη! Δεν μένουμε θεατές, παλεύουμε για εναν Σύλλογο ενεργό, με ζωντανές διαδικασίες, αποκούμπι για τις ανάγκες κάθε φοιτητή και φοιτήτριας! Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε με πολυμορφία τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους, για πτυχίο με αξία που να εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δυναμώνουμε την οργάνωση και τη διεκδίκηση σε κάθε Τμήμα και έτος του ΠΑΜΑΚ, κόντρα στον εκφυλισμό, την διάλυση του Φοιτητικού μας Συλλόγου και τα διάφορα αναχώματα στην αγωνιστική δράση των φοιτητών!».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr