Καθηγητές επιχείρησαν δια ζώσης εξεταστική.. σε εκκλησία!

Καθηγητές επιχείρησαν εξεταστική δια ζώσης σε χώρους για κηδείες και μνημόσυνα

Τι άλλο θα ακούσουμε: Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρότι πήρε ομόφωνα η Σύγκλητος απόφαση για διαδικτυακή εξεταστική, ορισμένοι «Πρόθυμοι» διδάσκοντες -έτσι τους ονομάζουν οι φοιτητές- επιχείρησαν να οργανώσουν εξετάσεις διά ζώσης σε πνευματικά κέντρα εκκλησιών (εκεί, δηλαδή που προσφέρεται ο καφές για τις κηδείες και τα μνημόσυνα), σε αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, κ.λπ!

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει χτες παρέμβαση από τον φοιτητικό σύλλογο του ΠΑΜΑΚ σε εξέταση μαθήματος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης δια ζώσης στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντα. Οι φοιτητές μετέφεραν την απόφαση του ΦΣ ΠΑΜΑΚ σύμφωνα με την οποία τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις και κατά της εξεταστικής εν μέσω κατάληψης γιατί θεωρούν ότι αποτελεί μηχανισμό καταστολής του αγώνα τους και εντέλει ματαίωσαν τις εξετάσεις...


Οι φοιτητές καταγγέλλουν

Οργιο παρανομιών γίνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. «Πρόθυμοι» διδάσκοντες, που δεν τιμούν το έργο τους και τον ακαδημαϊκό τους ρόλο, ειδικά μετά την κατάπτυστη απόφαση της Συγκλήτου -που συντασσόμενη με τα «εντέλλεσθε» Πιερρακάκη «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων, ως εκδήλωση απάδουσα στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ελληνικής Πολιτείας» (σ.σ. φαίνεται οι πανεπιστημιακοί «ξέχασαν» την κατάληψη της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973!)-, διενεργούν εξετάσεις διά ζώσης σε πνευματικά κέντρα εκκλησιών (εκεί, δηλαδή που προσφέρεται ο καφές για τις κηδείες και τα μνημόσυνα), σε αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, κ.λπ. Ο απόλυτος εξευτελισμός δηλαδή.

Σήμερα (σ.σ. χτες) 12/2/2024, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τον φοιτητικό σύλλογο του ΠΑΜΑΚ σε εξέταση μαθήματος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης δια ζώσης στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντα. Οι φοιτητές μετέφεραν την απόφαση του ΦΣ ΠΑΜΑΚ σύμφωνα με την οποία τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις και κατά της εξεταστικής εν μέσω κατάληψης γιατί θεωρούν ότι αποτελεί μηχανισμό καταστολής του αγώνα τους.

Επιπλέον, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η διενέργεια εξεταστικής σε χώρους εκτός ΠΑΜΑΚ είναι παράνομη.

Η δυναμική παρέμβαση των φοιτητών οδήγησε σε ματαίωση των εξετάσεων.

Η ενέργειά τους ας γίνει παράδειγμα για όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και μάθημα για όλους τους «πρόθυμους» πανεπιστημιακούς.

ΥΓ: Η διενέργεια εξετάσεων σε χώρους εκκλησιών και τέχνης, αποδεικνύει ότι οι μηχανισμοί του ιερατείου και της προβολής έργων μουσικής τέχνης, με αναφορά στην μπουρζουαζία ώστε να εξασφαλίζεται η πολιτιστική της τέρψη και το «φαίνεσθαι» του πολιτιστικού της προσώπου, είναι στρατευμένοι απόλυτα στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr