Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών προχωρά σε απεργίες / Ποιες ημέρες

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών προχωρά σε απεργίες / Ποιες ημέρες

Η κυβέρνηση κατέθεσε προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», παρά τη διακηρυγμένη αντίθεση της ΠΟΣΔΕΠ, των συλλόγων ΔΕΠ των ΑΕΙ όλης της χώρας και τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών. Από την ανάγνωση των άρθρων του προωθούμενου νομοσχεδίου (το οποίο είναι ιδιαίτερα αναλυτικό στο τμήμα που αφορά στα δημόσια ΑΕΙ και κρυπτογραφικό στο τμήμα που αφορά στα «ΝΠΠΕ») Προκύπτει σαφώς πως ατζέντα της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η υποταγή του Πανεπιστημίου στις «προτεραιότητες της αγοράς».

Με βάση την ομόφωνη απόφαση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ της 23ης/2ου/2024 και τις αποφάσεις της προηγούμενης συνέλευσης του συλλόγου ΔΕΠ για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο, το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ κηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση για τις 27, ημέρα έναρξης της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, όπως και για τες 7 και 8 Μαρτίου, ημέρες ψήφισης τον νομοσχεδίου.


Καλούμε τις/τους συναδέλφους να είναι σε διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, να διατηρήσουν την ενότητα και την αγωνιστικότητα που απαιτεί ο μακροχρόνιος αγώνας που ξεκινά.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Γαγανάκης

Η Γραμματέας
Γιάννα Γιαννουλοπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr