Φιλοσοφική Αθηνών: Απώλεια της Καθηγήτριας Αλεξάνδρας Λαμπράκη-Παγανού

Φιλοσοφική Αθηνών: Απώλεια της Καθηγήτριας Αλεξάνδρας Λαμπράκη-Παγανού

H Kοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της Ομότιμης Καθηγήτριας του  Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αλεξάνδρας Λαμπράκη-Παγανού.

Η Αλεξάνδρα Λαμπράκη-Παγανού υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης το ΦΠΨ, στο επιστημονικό πεδίο της «Ιστορίας της Παιδείας και της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης». Υπέρμαχη της δημοτικής γλώσσας και της Νέας Παιδαγωγικής, διακόνησε την Εκπαίδευση για περισσότερο από 40 χρόνια, με σπάνιο ήθος και απόλυτη αφοσίωση.  


Υπήρξε πολυγραφότατη, με εκδόσεις και μεταφράσεις βιβλίων και επιστημονικών μελετημάτων.

Ίδρυσε το Αρχείο Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής, πρωτοστάτησε στην Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών στη Διδακτική Μεθοδολογία, ενώ ήταν ενεργή και αδιάλειπτα παρούσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία την τίμησε με αφιερωματικό τόμο (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, Αλεξάνδρα Λαμπράκη-Παγανού. Αφιέρωμα, επιμ. Γεωργία Η. Χαριτίδου, Αθήνα, 2016)

Αγαπητή συνάδελφος, εξαίρετη επιστήμονας και υποδειγματική δασκάλα, αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

H Kοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συναδέλφους του Τμήματος ΦΠΨ και του Παιδαγωγικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, απεβίωσε η καθηγήτρια του ΦΠΨ, Αλεξάνδρα Λαμπράκη-Παγανού.

Υπήρξε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος ΦΠΨ, στο αντικείμενο της Ιστορίας της Παιδείας και της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης.

Πολυγραφότατη, με σημαντικό επιστημονικό και πολυεπίπεδο ερευνητικό έργο, υπέρμαχη της δημοτικής γλώσσας και της Νέας Παιδαγωγικής. Είχε ιδρύσει το Αρχείο Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, της Φιλοσοφικής Σχολής.

Τα μέλη του Τμήματος ΦΠΨ και του Παιδαγωγικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια της εκλεκτής συναδέλφου και στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr