Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παντείου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παντείου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Μετά από γενική συνέλευση ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και υποψηφίων Διδακτορ(ισσ)ων Παντείου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και καλεί σε κοινή εκδήλωση με άλλους συλλόγους στις 9 Φεβρουαρίου.

Στήριξη και συμμετοχή στην κατάληψη του Παντείου δηλώνουν και οι μεταπτυχιακοί του φοιτητές και διδάκτορες και στέκονται στο πλευρό των φοιτητών που όλο αυτό το διάστημα "διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης " 


Μετά από γενική συνέλευση ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και υποψηφίων Διδακτορ(ισσ)ων Παντείου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και καλεί σε κοινή εκδήλωση με άλλους συλλόγους στις 9 Φεβρουαρίου. Νέα γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. Αναλυτικά: 

Η Απόφαση της ΓΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και υπ. Διδακτορ(ισσ)ων Παντείου 

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει απερίφραστα τις απειλές της κυβέρνησης περί εισαγγελικών παρεμβάσεων προκειμένου να ασκηθεί έρευνα όχι μόνο εναντίων όσων φοιτητών συμμετέχουν στις καταλήψεις, αλλά και εναντίον όσων πρυτανικών αρχών όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν πράξει «τα δέοντα» απέναντι σε αυτές! Η εισαγγελική παραγγελία έρχεται ως συνέχεια και κλιμάκωση της πολιτικής του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας απέναντι στους φοιτητές που όλο αυτό το διάστημα διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί η αστυνομική επίθεση στο ΕΜΠ, οι προσαγωγές μαθητών και το σπάσιμο μαθητικών καταλήψεων στην Κέρκυρα και την Αθήνα, η προκλητική αστυνομική παρουσία και καταστολή όλων σχεδόν των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς και η εκτόξευση των απειλών για τις «χαμένες εξεταστικές». 

Σε όλα αυτά προστέθηκε και η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και η απόφαση της συνόδου των Πρυτάνεων για την πραγματοποίηση «ψηφιακής εξεταστικής», ως μέτρο πίεσης και τρομοκράτησης των αγώνων των φοιτητικών συλλόγων. Παρά την λυσσαλέα προσπάθεια όμως της κυβέρνησης για όξυνση της καταστολής και των απειλών, οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την χώρα γίνονται όλο και μαζικότερες και λαμβάνονται με μεγάλες πλειοψηφίες αποφάσεις συνέχισης του αγώνα ! Ο Σύλλογος μας συνεχίζει να συμμετέχει και να στηρίζει αυτόν τον αγώνα με πίστη ότι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος του ενιαίου, παρατεταμένου και ανυποχώρητου αγώνα!

Αποφασίζουμε:

- Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 01/02 και ώρα 12.00 στα Προπύλαια

- Στήριξη και συμμετοχή στην κατάληψη του Παντείου Πανεπιστημίου

- Διοργάνωση την Παρασκευή 02/02 στις 7μμ. εκδήλωση – προβολή ταινίας στον χώρο της κατάληψης

- Συμμετοχή το Σάββατο 3/2 στις 12.00 σε κοινή δράση και πανό με τους υπόλοιπους συλλόγους του Παντείου (ΦΣ Παντείου, Σύλλογος Μελών ΔΕΠ και Σύλλογος ΕΔΙΠ) 

Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 06/02 στις 6.30 μ.μ.

- Διοργάνωση Κοινής Εκδήλωσης με λοιπούς Συλλόγους Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών στις 9/2.

Στηρίζουμε:

- Την αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr