ΕΑΠ: Διακοπή φοίτησης / Τι ισχύει

ΕΑΠ: Διακοπή φοίτησης / Τι ισχύει

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε περίπτωση που ένας φοιτητής ολοκληρώσει επιτυχώς μία ή περισσότερες Θ.Ε ή και ΕΘΕ έχει το δικαίωμα να διακόψει τις σπουδές του και να τις συνεχίσει ύστερα από χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 6 χρόνια.

Το δικαίωμα αναβολής φοίτησης παρέχεται κατά τη διάρκεια, της περιόδου δήλωσης νέων θεματικών ενοτήτων και το αργότερο 1 μήνα πριν την έναρξη του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους όσον αφορά τα ετήσια προγράμματα σπουδών, ενώ για τα εξαμηνιαία προγράμματα σπουδών με τη δήλωση νέων θεματικών ενοτήτων και το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη του εκάστοτε ακαδημαϊκού εξαμήνου, μετά από έγγραφη αίτηση του φοιτητή, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός χρόνος αναβολής δεν θα υπερβαίνει τα 6 έτη.


Σε περίπτωση που παρέλθουν τα 6 χρόνια και ο φοιτητής δεν εγγραφεί για το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος σε μία (1) τουλάχιστον νέα Θ.Ε., διαγράφεται οριστικά από το Π.Σ.

Σε περίπτωση που ένας φοιτητής δεν έχει ολοκληρώσει από την έναρξη των σπουδών του επιτυχώς καμία Θ.Ε. ή ΕΘΕ ετήσια διάρκειας και δεν εγγραφεί για το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος σε κάποια ΘΕ ή ΕΘΕ, διαγράφεται οριστικά από το πρόγραμμα σπουδών.

Σε περίπτωση που ένας φοιτητής δεν έχει ολοκληρώσει από την έναρξη των σπουδών του επιτυχώς καμία Θ.Ε. ή ΕΘΕ εξαμηνιαίας διάρκειας και δεν εγγραφεί για το αμέσως επόμενο εξάμηνο σε κάποια ΘΕ ή ΕΘΕ, διαγράφεται οριστικά από το πρόγραμμα σπουδών.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Για τα προγράμματα σπουδών που διαρθρώνονται με Θ.Ε. ετήσιας διάρκειας

Σε περίπτωση που ένας φοιτητής διακόψει τις σπουδές του - σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 18 του ν. 2552/1997 - μη έχοντας επιτύχει/συμμετάσχει στις τέσσερις (4) διαδοχικές εξεταστικές (Ιουνίου/Ιουλίου), τότε στην επόμενη εγγραφή του στο Πρόγραμμα πρέπει να εγγραφεί εκ νέου με πλήρεις οικονομικές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις στη/στις Θ.Ε. που δεν είχε ολοκληρώσει επιτυχώς.

Κατά την επανεγγραφή δηλώνονται πρώτα οι Θ.Ε. στις οποίες έχει κατοχυρώσει δικαίωμα συμμετοχής μόνο για εξετάσεις και κατόπιν οι νέες. Οι νέες Θ.Ε. (με πλήρεις υποχρεώσεις) δεν μπορούν να είναι περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη διάρθρωση.

Ο φοιτητής που επανεγγράφεται σε μία Θ.Ε. έχοντας κατοχυρώσει δικαίωμα εξετάσεων θα εξετάζεται στην εξεταστέα ύλη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δεν θα συμμετέχει στις ΟΣΣ και δεν θα εκπονεί γραπτές εργασίες.

Για τα προγράμματα σπουδών που διαρθρώνονται με Θ.Ε. εξαμηνιαίας διάρκειας

Σε περίπτωση που ένας φοιτητής διακόψει τις σπουδές του - σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 18 του ν. 2552/1997 - μη έχοντας επιτύχει/συμμετάσχει στις τρεις (3) διαδοχικές εξεταστικές (Ιανουαρίου & Ιουνίου/Ιουλίου), τότε στην επόμενη εγγραφή του στο Πρόγραμμα πρέπει να εγγραφεί εκ νέου με πλήρεις οικονομικές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις στη/στις Θ.Ε. που δεν είχε ολοκληρώσει επιτυχώς.

Τι ορίζει το άρθρο 5 παρ. 18 του ν. 2552/1997

18. ΄Ενας φοιτητής μπορεί να διακόψει τις σπουδές του μετά την επιτυχή παρακολούθηση μιας ή περισσότερων Θ.Ε. και να τις συνεχίσει ύστερα από χρονικό διάστημα, που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τρία (3) χρόνια, παρακολουθώντας την επόμενη Θ.Ε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr