Εκδήλωση ΦΣ: "Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν καταστέλλεται"

Εκδήλωση ΦΣ: "Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν καταστέλλεται"

Η κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης:

"Σας καλούμε στην εκδήλωση του Συντονισμού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονικης, την Κυριακή 25/2 στη ΝΟΠΕ (Αμφιθέατρο Α'), με θέμα "Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν καταστέλλεται!".


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά δίνουμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα εναν τεράστιο αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για μια τεράστια επίθεση που έρχεται να αμφισβητήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, μια τεράστια τομή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω της ριζική αλλαγής του τρόπου εισαγωγής σε αυτήν, αλλά και της επαγγελματικής προοπτικής των αποφοίτων.

Η παράκαμψη του αρ.16 του συντάγματος αποτελεί υπόθεση όλων των φοιτητών, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής Κοινότητας, ολόκληρης της κοινωνίας, που εδώ και τόσες εβδομάδες στηρίζουν και ενισχύουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε.

Μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε καταφέρει να δώσουμε ηχηρό μήνυμα πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσουν! Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση προσπαθεί με λύσσα να συκοφαντήσει και καταστείλει τους αγώνες μας, στέλνοντας κατ'εντολή του Κοσμήτορα Γκλαβίνη τα ΜΑΤ να εκκενώσουν την κατάληψη του ΦΣ Νομικής, τα ξημερώματα της 19/2. Αποδείξαμε για ακομα μια φορά οτι η τρομοκρατία τους δεν μας σταματά! Ο ΦΣ Νομικής, από κοινού και με τους υπόλοιπους ΦΣ διασφαλίσαμε και συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε την υλοποίηση των αποφάσεων μας, τη συνέχιση των καταλήψεων, τη συνέχιση των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων κόντρα σε όσους χτυπούν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

Δε θα σταματήσουμε! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, βαδίζουμε απο κοινού απέναντι στην κυβέρνηση που τολμά να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Την Κυριακή, λοιπόν, συζητάμε στο αμφιθέατρο της ΝΟΠΕ για όσα έχουμε καταφέρει και για όσα έχουμε μπροστά μας, απο κοινού με τους:

  • Καμτσίδου Ιφιγένεια, καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ
  • Σπαρτιάτης Δανιήλ, Σύνδεσμος Φυλακισθεντων & Εξορισθέντων
  • Σώχαλης Νίκος, Παρατηρητήριο επιθέσεων κατά των ελεύθερων στο πανεπιστήμιο
  • Δημήτρης Σαραφιανός, Δικηγόρος πρώην μέλος ΔΣ ΔΣΑ

Παρεμβάσεις από καθηγητές στο ΑΠΘ.

Θα ακολουθήσει live οικονομικής ενίσχυσης."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr