Ιατρική ΑΠΘ: Κατάκτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με δωρεάν στηθοσκόπια για τους φοιτητές

Ιατρική ΑΠΘ: Κατάκτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με δωρεάν στηθοσκόπια για τους φοιτητές

Τα τελευταία 2 χρόνια, το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε ένα success story και συνάμα ένα λαμπρό παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες σχολές της χώρας. Η οικονομική ανάσα που παρείχε η ίδρυση του Αγγλόγλωσσου Προγράμματος, προσέφερε τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών (με ριζικές ανακαινίσεις των εγκαταστάσεων) και ψηφιοποίησης του εκπαιδευτικού του υλικού, καθώς και των διοικητικών υπηρεσιών του Τμήματος, οδηγώντας το σε μια νέα εποχή.

Σε μία εποχή όπου ο Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Αναστασιάδης, έχει κατορθώσει να εντάξει και τους φοιτητές στην προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης της Σχολής, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και υλοποιώντας τις προτάσεις τους. 


Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παροχή δωρεάν στηθοσκοπίων σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές.

Συγκεκριμένα, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις των εκπροσώπων των φοιτητών, μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Α.Π.Θ., με τη Διοίκηση του Τμήματος, έγινε πράξη ένα από τα κυριότερα αιτήματα των φοιτητών Ιατρικής (ακόμα και σε πανελλαδικό επίπεδο). Έτσι, με δαπάνες του Τμήματος, ξεκινώντας από φέτος, κάθε πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Α.Π.Θ. θα λαμβάνει ένα δωρεάν στηθοσκόπιο που θα τον συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα μέσο στηθοσκόπιο, από αυτά που καλούνται να προμηθεύονται οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές κάθε χρόνο, κοστίζει περίπου 90-100€. Η εξέλιξη αυτή, επιπρόσθετα, μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα σελίδα στη συνύπαρξη φοιτητών-διοίκησης: από τα μελανά σημεία των προηγούμενων δεκαετιών και το αποτυχημένο μοντέλο της συνδιοίκησης, στη γόνιμη συνεργασία φοιτητών και διοικούντων μέσω συζητήσεων, προτάσεων και επιχειρημάτων για την περαιτέρω ανέλιξη του Πανεπιστημίου.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην ενημέρωση της φοιτητικής παράταξης προς τα «Φοιτητικά Νέα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr