Εκλογές Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ / Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ

Επανεξελέγησαν και οι 6 εκλεγέντες των εκλογών που κηρύχθηκαν άγονες. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9.00 και ολοκληρώθηκε στις 16.00, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ήταν 1.549. Ψήφισαν 1.391 μέλη ΔΕΠ.


Έγκυρα ψηφοδέλτια: 1.374

Λευκά ψηφοδέλτια: 17

Εκλεγόμενα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, κατά σειρά εκλογής, είναι οι:

Αναστασιάδης Κυριάκος, Σχολή Επιστημών Υγείας

Στυλιανίδης Ευστράτιος, Πολυτεχνική Σχολή

Φείδας Χαράλαμπος, Σχολή Θετικών Επιστημών

Ζαρωτιάδης Γρηγόριος, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Αποστολίδης Απόστολος, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Ζωγραφίδης Γεώργιος, Φιλοσοφική Σχολή

Τι προβλέπεται

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία: Εάν μετά από την επαναπροκήρυξη δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των εσωτερικών μελών για την ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης, η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών περιέρχεται στη Σύγκλητο η ψηφοφορία διενεργείται μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους.

Ψηφοφορία στη Σύγκλητο: Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας σι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι.. Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Κλήρωση: Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, διενεργείται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Αριθμός συνεδριάσεων: Με τον Εσωτερικό Κανονισμό καθορίζονται ο ανώτατος αριθμός συνεδριάσεων των εσωτερικών μελών και της Συγκλήτου σε περίπτωση αδυναμίας ανάδειξης από τα εσωτερικά μέλη, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης.

Εάν έως τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι. και των υπηρετούντων στα αξιώματα του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη δεν έχει καταστεί δυνατή η συγκρότηση του νέου Συμβουλίου Διοίκησης και του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων , λόγω επαναπροκήρυξης των θέσεων των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης η θητεία των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης και των υπηρετούντων στα αξιώματα του Πρύτανη και Αντιπρύτανη παρατείνεται αυτοδικαίως έως τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης και την ανάδειξη του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, και για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβεί συνολικά τους τρείς (3) μήνες.

Για την παράταση της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης, του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εάν το μέλος Δ.Ε.Π. που υπηρετεί στο αξίωμα του Πρύτανη αφυπηρετεί κατά τη λήξη της θητείας, με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι. τα καθήκοντα του Πρύτανη ανατίθενται σε άλλο εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης. Εάν ένα (1) από τα μέλη Δ.Ε.Π. που υπηρετούν στο αξίωμα του Αντιπρύτανη αφυπηρετεί κατά τη λήξη της θητείας, με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης ανατίθεται ο τομέας ευθύνης σε έναν από τους υπόλοιπους υπηρετούντες Αντιπρυτάνεις.

Εάν κάποιο από τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης αφυπηρετεί κατά τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης, δεν απαιτείται η αναπλήρωσή του, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθεί να υφίσταται απαρτία με τα εναπομείναντα μέλη. Εάν δεν υφίσταται απαρτία με τα εναπομείναντα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, εφαρμόζεται αναλογικά η διαδικασία περί αντικατάστασης εσωτερικού μέλους .

Εάν παρέλθει το χρονικό διάστημα της παράτασης της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης και των υπηρετούντων στα αξιώματα του Πρύτανη και Αντιπρύτανη, και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης ή η διαδικασία ανάδειξης του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που αναδείχτηκαν από την επαναπροκήρυξη της εκλογικής διαδικασίας, ασκούν μεταβατικά τις αρμοδιότητες, το αργότερο έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης .

Εως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, οι αρμοδιότητες του Πρύτανη ασκούνται μεταβατικά από το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχτεί ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης. Η εκτέλεση καθηκόντων Πρύτανη δεν προσμετράται στο όριο και δεν εφαρμόζονται τα ασυμβίβαστα.

----

Βιογραφικά σημειώματα υποψηφίων

Αναστασιάδης Κυριάκος

Αποστολίδης Απόστολος

Ζαρωτιάδης Γρηγόριος

Ζιάκα Αγγελική

Ζωγραφιδης Γεώργιος

Κίτση Αικατερίνη

Πάλλας Αθανάσιος

Στυλιανίδης Ευστράτιος

Τσαγγαλίδης Αναστάσιος

Φείδας Χαράλαμπος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr