ΑΠΘ: Φοιτητές άνοιξαν την λέσχη και μοίρασαν φαγητό σε όλους / ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΠΘ: Άνοιγμα της λέσχης από τους φοιτητές / ΕΙΚΟΝΕΣ

Με νέα τους κινητοποίηση, μετά από κάλεσμα των εκλεγμένων με την φοιτητική παράταξη «Πανσπουδαστική ΚΣ» εξασφάλισαν οι φοιτητές του ΑΠΘ το δικαίωμα όλων των συναδέλφων τους στη δωρεάν σίτιση, ρίχνοντας στο κενό την προσπάθεια της εργολαβίας της Φοιτητικής Λέσχης να επιβάλλει τον έλεγχο κάρτας σίτισης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα, παράλληλα με τις απολύσεις εργαζομένων, η εργολαβία της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση, μειώνοντας τις μερίδες φαγητού στο μισό, και παράλληλα επιβάλλοντας έλεγχο στην είσοδο στη λέσχη.


Μάλιστα, μετά την κινητοποίηση των φοιτητών, που απαίτησαν την εξασφάλιση σίτισης σε όλους τους φοιτητές η διεύθυνση της εργολαβίας έδωσε εντολή να κατέβουν τα ρολά στην διανομή φαγητού. Οι φοιτητές, σε μια συμβολική κίνηση, ανέλαβαν οι ίδιοι τον διαμοιρασμό φαγητού στους συναδέλφους τους».

Οι φοιτητές τονίζουν: «Ούτε σκέψη για παρεμπόδιση της σίτισης των φοιτητών στη λέσχη του ΑΠΘ! Οι φοιτητές με τους αγώνες μας ακυρώνουμε τα σχέδια τους.

Για ακόμα μια φορά γίνεται καθαρό ότι τα κέρδη του εργολάβου και οι ανάγκες των φοιτητών για δωρεάν και αναβαθμισμένη σίτιση είναι ασυμβίβαστες. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση είναι αδιαπραγμάτευτο, σε κάθε τους τέτοια προσπάθεια θα μας βρουν απέναντι τους».

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» διεκδικούν:

  • Αύξηση των μερίδων και αναβάθμιση της ποιότητας της σίτισης για όλους τους φοιτητές\
  • Έξω η εργολαβία απο τη λέσχη του ΑΠΘ
  • Ούτε σκέψη για έλεγχο καρτών σίτισης που θα αξιοποιηθεί για επιβολή αντιτίμου
  • Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζόμενων στη λέσχη. Αύξηση του μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δείτε φωτό

Οι φοιτητές καλούν σε νέα διαμαρτυρία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr