ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό μεταξύ καθηγήτριας και φοιτητών

ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό μεταξύ καθηγήτριας και φοιτητών

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό «ομηρίας» που κατήγγειλε ότι έζησε καθηγήτρια του ΑΠΘ επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών.

Αφορμή για την «ομηρία» ήταν σύμφωνα με την καταγγελία της ότι «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάσθηκε στην αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, επιβεβαίωσε το συμβάν, μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό «αηδιαστικό».

Τόνισε ότι τέτοιου είδους «τραμπούκικες συμπεριφορές» δεν έχουν θέση στον χώρο του Πανεπιστημίου, το οποίο θα χειριστεί το ζήτημα βάσει νόμου.

«Όντως μία συνάδελφος από το τμήμα Ψυχολογίας καθ όλα αγαπητή, πολύ σωστή συνάδελφος, ακαδημαϊκά και ερευνητικά, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της.

»Ποια είναι η δουλειά της; μετά το τέλος των μαθημάτων στις εξετάσεις, να βάλει τα θέματά της και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως αυτή νομίζει με βάση την ακαδημαϊκή της ελευθερία. Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε λοιπόν αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάνε να της επιβάλουν την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Προφανώς και δεν το έκανε».

Καθηγήτρια καταγγέλλει ότι φοιτητές την κράτησαν όμηρο επειδή... έκοψε πολλούς στο μάθημά της

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr