Καθηγητές της Ιατρικής του ΑΠΘ απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα

Καθηγητές της Ιατρικής του ΑΠΘ απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: "Δυστυχώς και παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αποκατάσταση των αποδοχών των μελών ΔΕΠ.

Η επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα προ του 2012 είναι μόνο ένα βήμα για αξιοπρεπείς αποδοχές, καθώς οι πανεπιστημιακοί δεν έλαβαν αυξήσεις ανάλογες με των άλλων ειδικώνμισθολογίων το 2008-9, ενώ υπέστησαν όλες τις μετέπειτα περικοπές.


Από την άλλη, η δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση βάλλεται και υποβαθμίζεται διαρκώςκαι με διάφορους τρόπους.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι απαράδεκτα χαμηλού επιπέδου μισθοί και συντάξεις των πανεπιστημιακών, η διαρκής συνολική υποχρηματοδότηση, η τεράστια έλλειψη προσωπικού που δεναναπληρώνεται, αλλά και η θεσμική αστάθεια, με συνεχείς, διαδοχικές και βραχύβιες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, χωρίς μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και συχνά χωρίς την απαραίτητη συναίνεση μας.

Σύμφωνα και με την ομόφωνη σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, προχωρούμε σε αποχή από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, με πιθανότητα επαναλαμβανόμενων κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στη συνέχεια.

Πτώση οροφής ΑΠΘ: Από το 1981 το σύστημα θέρμανσης που προκάλεσε την ζημιά / Τι λέει το Τμήμα

Τα αιτήματά μας είναι:

νέο μισθολόγιο εντός του 2023,σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και μεεπιπλέον αυξήσεις που θα καλύπτουν τις συνεχείς απώλειες,

αναδρομική καταβολή από το 2017 της μισθολογικής διαφοράς που αναγνωρίζει το ΣτΕ,

σημαντικήαύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτονται πλήρωςοι λειτουργικές ανάγκες και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή,

νέες θέσεις ΔΕΠ και διοικητικού - τεχνικού - εργαστηριακού προσωπικού που θακαλύπτουν πλήρως τις αποχωρήσεις κάθε έτους και θα συμπληρώνουν τα κενά της προηγούμενης περιόδου."

Για το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ,

Ο Πρόεδρος
Π. Ζεμπεκάκης

Ο Γ. Γραμματέας
Τ.-Α. Βυζαντιάδης

Καθηγητές του ΕΚΠΑ θα απέχουν από τα διδακτικά και διοικητικά τους καθήκοντα

ΑΠΘ: Κατέρρευσε η οροφή και πλημμύρισαν αίθουσες στην οδοντιατρική / ΦΩΤΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr