Αποκλειστικά διαδικτυακά τα μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Αποκλειστικά διαδικτυακά τα μαθήματα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Σε διήμερη κατάληψη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν από σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, μετά τον τραυματισμό συμφοιτητή τους, που έπεσε από το παράθυρο αμφιθεάτρου στη διάρκεια μαθήματος. Την απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Νομικής, μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Δε θα ξαναδεχτούμε να κάνουμε μάθημα κάτω από αντίστοιχες συνθήκες. Να μην αναγκαστεί ξανά φοιτητής να κάτσει στο πάτωμα και στα πρεβάζια επειδή δε χωράει στην αίθουσα» αναφέρουν.


Τα μαθήματα, διεξάγονται διαδικτυακά, καθώς με τη γνωστοποίηση της απόφασης για την κατάληψη ο κοσμήτορας της Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης ενημέρωσε με ανακοίνωση τους φοιτητές ότι «τα μαθήματα από Πέμπτη 13 Οκτωβρίου μέχρι και την άλλη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνουν διαδικτυακά» και «η Σχολή θα επανέλθει σε πλήρη διά ζώσης λειτουργία την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου».

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Η απόφαση αυτή επιβάλλεται διότι η απώλεια μαθημάτων επί τρεις συνεχείς ημέρες αυτή την εβδομάδα (σ.σ. η Κοσμητεία, λόγω του συμβάντος με την πτώση του 19χρονου είχε αποφασίσει αναστολή των μαθημάτων τη χθεσινή μέρα), σε συνδυασμό με τις γιορτές της επόμενης εβδομάδας, όπου κατά συνήθη πρακτική η συμμετοχή των φοιτητών μειώνεται ουσιωδώς, θα έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου στην ώρα του. Επιπλέον, το μέτρο αυτό θα αποκαταστήσει την ηρεμία που χρειάζεται η Σχολή μας» διευκρίνισε.

Φοιτητές, που στον φοιτητικό σύλλογο εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ, κατήγγειλαν την απόφαση του κοσμήτορα και κάλεσαν «τους συναδέλφους μας φοιτητές να απέχουν από τα ηλεκτρονικά μαθήματα και κάθε καθηγητή να σεβαστεί και να στηρίξει την απόφαση του συλλόγου μας».

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος φοιτητής που έπεσε από το παράθυρο, παραμένει στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο νεαρός έχει πολλές θλάσεις στο σώμα του και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού.

Η ανακοίνωση της Σχολής για online μαθήματα

«Τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά.

Το έκτακτο αυτό μέτρο επιβάλλεται, διότι η απώλεια μαθημάτων επί τρεις συνεχείς ημέρες αυτή την εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις γιορτές της επόμενης εβδομάδας, όπου κατά συνήθη πρακτική η συμμετοχή των φοιτητών μειώνεται ουσιωδώς, θα έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου στην ώρα του.

Επιπλέον, το μέτρο αυτό θα αποκαταστήσει την ηρεμία που χρειάζεται η Σχολή μας για να συνεχίσει το έργο της. Κάνουμε έκκληση να προστατεύσουμε τη Σχολή μας και τις σπουδές μας.

Το πρόγραμμα διαδικτυακής διδασκαλίας των μαθημάτων θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα με το οποίο διεξάγονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία μέχρι τώρα.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Τομέων για τους συνδέσμους της πλατφόρμας ΖΟΟΜ κάθε μαθήματος».

ΑΠΘ: Με κατάγματα στα χέρια και πόδια νοσηλεύεται ο φοιτητής που έπεσε από τον 3ο όροφο της Σχολής / Τι λέει ο Πρύτανης

Φοιτητές Νομικής ΑΠΘ: "Δεν θα κάνουμε ξανά μάθημα υπό αυτές τις συνθήκες" / Αποφάσισαν κατάληψη!

Καθηγήτρια ΑΠΘ: Υπάρχει μεγάλη προσέλευση φοιτητών και δεν έχουμε αίθουσες

Πτώση Φοιτητή ΑΠΘ: Τι είπε η καθηγήτρια για τον φοιτητή που έπεσε στο κενό και η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

ΣΟΚ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος / Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr