ΣΟΚ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος / Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος / Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση

Νεαρός φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο αίθουσας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου επικρατούσε συνωστισμός. Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της όταν ο φοιτητής, ο οποίος παρακολουθούσε μάθημα στο τμήμα Οικονομικών της Νομικής έπεσε στο κενό, καθώς καθόταν στο περβάζι και δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φοιτητής έχει υποστεί σοβαρά κατάγματα στα άκρα και τα πλευρά του, ωστόσο η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μπροστά στα μάτια φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με έναν φοιτητή να πέφτει από τον τρίτο όροφο μέσα από αίθουσα της Νομικής Σχολής όπου παρακολουθούσε μάθημα.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη voria, ο νεαρός δευτεροετής φοιτητής βρισκόταν εντός αίθουσας στον τρίτο όροφο της ΝΟΠΕ, σε μάθημα που αφορούσε το Ενοχικό Δίκαιο και το οποίο δίδασκε καθηγήτρια.

Όπως καταγγέλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

«Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα», δηλώνει συγκλονισμένος ένας φοιτητής, που τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του εν λόγω ενημερωτικού μέσου.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ο φοιτητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η Γαϊτανίδη Ολυμπία, Προπτυχιακή Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και μάρτυρας στο περιστατικό δήλωσε τα εξής στα «Φοιτητικά Νέα» σχετικά με το σημερινό περιστατικό:

«Σήμερα στη Νομική ΑΠΘ έπεσε άνθρωπος από το παράθυρο. Εν ώρα μαθήματος, επειδή δεν έβρισκε θέση να κάτσει στην αίθουσα. Εν ώρα μαθήματος, από τον τρίτο όροφο, είδαμε συμφοιτητή μας να πέφτει στο κενό. Δεν έχουμε αρκετές αίθουσες. Έχουμε επίσης ελλείψεις σε καθηγητές. Το μάθημα στο οποίο έγινε το συμβάν ήταν το Γενικό Ενοχικό, μάθημα του τομέα Αστικού Δικαίου. Από τον τομέα Αστικού Δικαίου μας λείπουν τρεις αστικολόγοι, κατάσταση που επηρεάζει τον χωρισμό των τμημάτων και τον αριθμό φοιτητών ανά τμήμα. Ίδια συνθήκη και σε μαθήματα άλλων τομέων.

Φοιτητές και φοιτήτριες καθόμαστε στα πεζούλια, στα σκαλιά των αιθουσών, μπροστά σε ανοιχτά παράθυρα. Οι ανεπαρκείς υποδομές και οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε διαμορφώνουν απλά μια κατάσταση που μας προκαλεί δυσφορία. Η κατάσταση αυτή έχει προσλάβει πλέον εγκληματικές διαστάσεις. Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δε σημαίνει ΟΠΠΙ και διμοιρίες από ΜΑΤ. Σημαίνει ασφαλείς υποδομές, αξιοπρεπείς σπουδές. Δε θα τρέχουμε σε κατάσταση πανικού να δούμε αν συμφοιτητές μας έχουν τις αισθήσεις τους, είτε επειδή μας ρίχνουν δακρυγόνα είτε επειδή πέφτουμε από παράθυρα επειδή δε βρήκαμε θέση να καθίσουμε στο αμφιθέατρο».

Δηλώσεις συμφοιτητών

Δηλώσεις συμφοιτητών του 19χρονου που έπεσε από παράθυρο του 3ου ορόφου αίθουσας εν ώρα μαθήματος στο ΑΠΘ.

Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή της πτώσης του φοιτητή:


Δείτε ενδεικτική φωτό από άλλο μάθημα:

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι σημερινή από άλλη αίθουσα του κτιρίου της ΝΟΠΕ η οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις αίθουσες των φοιτητών, όπως λένε οι ίδιοι!

Κι άλλη φωτό

"Στο αμέσως επόμενο μάθημα μετά το συμβάν με την πτώση του συμφοιτητή μας από το παράθυρο η κατάσταση στις αίθουσες είναι ακριβώς η ίδια" καταγγέλλει φοιτήτρια.

Μαρτυρία φοιτήτριας

Μαρτυρία φοιτήτριας που βρισκόταν στο μάθημα στη Νομική ΑΠΘ & άκουσε το συμφοιτητή της να πέφτει στο κενό. Έτρεξε με 3 συναδέλφους της & τον βρήκανε τραυματισμένο στο έδαφος "Καθόταν σε πεζούλι γιατί ήταν κατάμεστη η αίθουσα λόγω ελλείψεων σε αίθουσες & καθηγητές."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr