"Χρυσή" η φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Ελίνα Τζένγκο – Έγραψε ιστορία "καρφώνοντας" το χρυσό

"Χρυσή" η φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Ελίνα Τζένγκο – Έγραψε ιστορία "καρφώνοντας" το χρυσό

Φοιτητικές Ειδήσεις: Νέος θρίαμβος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με την φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Ελίνα Τζένγκο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό!

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με βολή 65,81 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ) άφησε πολύ πίσω της όλες τις αντιπάλους της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 62,01 μ., δηλαδή σχεδόν τέσσερα μέτρα διαφορά από την Ελίνα Τζένγκο.

Στην πρώτη προσπάθεια η Τζένγκο έκανε 60,82, δεν έκανε τρίτη προσπάθεια, στην τέταρτη βολή έκανε 59,40 μ., ήταν άκυρη στην πέμπτη προσπάθεια, ενώ στην έκτη βολή έκανε 64,57 μ., που επίσης θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο!

H «χρυσή» βολή της Ελίνας Τζένγκο:  

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συγχαίρει την φοιτήτριά του

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συγχαίρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού!

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, για τη σπουδαία διάκρισή της.

Η Ελίνα Τζένγκο, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μονάχο και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στον ακοντισμό μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά και συγκίνηση. Η «χρυσή» της διάκριση συνιστά τιμή για το Πανεπιστήμιό μας.

Ευχόμαστε να επιτυγχάνει πάντα όλους τους υψηλούς στόχους που θέτει στη ζωή της και να κατακτά την κορυφή σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει.

Κ. Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο για το χρυσό στον ακοντισμό

Με ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Ελίνα Τζένγκο για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο αγώνισμα του ακοντισμού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στιβου στο Μόναχο.

«Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα! Θερμά συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό! Ελίνα σε ευχαριστούμε, μας γεμίζεις περηφάνια! #Munich2022» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr