Κεραμέως: Καμία υποχώρηση στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Κεραμέως: Καμία υποχώρηση στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Στην 97η Σύνοδο Πρυτάνεων παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η υπουργός, δήλωσε πως «κάθε χρονιά που περνάει και δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ΕΒΕ εγκλωβίζουμε τη νέα γενιά, διότι ένας εισακτέος με βαθμό 3 και 4 οι πιθανότητες  να αποφοιτήσει είναι απειροελάχιστες».


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την υπουργό, έχουμε 9.000 περισσότερους υποψηφίους από πέρσι οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) για να υποβάλουν το Μηχανογραφικό, ενώ στα ΙΕΚ θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνουν έως και 27.000 εγγραφές. 

Ακόμη προέτρεψε τους Πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στα ΑΕΙ, διότι όπως τόνισε τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στα κριτήρια βάσει των οποίων εισάγονται οι φοιτητές.

Η κ. Κεραμέως, ανέφερε πως το επιτελείο της εργάζεται για  για την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το νέο νόμο για τον ΔΟΑΤΑΠ.

Όπως δήλωσε, η αμέσως επόμενη προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που στόχο θα έχει την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη. 

Επιπλέον, ζήτησε επισήμως  από τους Πρυτάνεις να καταθέσουν τις  προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Σύνοδος Πρυτάνεων: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της ΕΒΕ

ΕΒΕ: Σε ποια Πανεπιστημιακά Τμήματα θα μείνουν κενές θέσεις

Η ΕΒΕ ως προϋπόθεση εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Αναστοχασμός στο κατώφλι της εφαρμογής της

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr