Power Pass: Γιατί καθυστερεί η πλατφόρμα

Power Pass: Γιατί αργεί να ανοίξει η πλατφόρμα

Από στιγμή σε στιγμή (μέχρι το βράδυ της Παρασκευής) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Power Pass για τις επιστροφές χρημάτων από τους λογαριασμούς ρεύμαματος, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται οι τελευταίες δοκιμές, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιδότηση Ρεύματος Φοιτητών / Άνοιξε μόλις η πλατφόρμα! Προσοχή απαιτείται για τις φοιτητικές κατοικίες


Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε το εξής: «Σήμερα θα είναι έτοιμο το Power Pass, μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτές οι πλατφόρμες απαιτούν πολύ μεγάλη τεχνική προετοιμασία και προτιμούμε να είναι απολύτως λειτουργικές και έτοιμες παρά να βγουν πρόωρα και να έχουν διάφορες αρρυθμίες. Οπότε μέχρι το βράδυ θα έχει αναρτηθεί η πλατφόρμα».

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΔΩ
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!

H επιδότηση κυμαίνεται από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ, και αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση κλιμακωτά, με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Όπως, δηλαδή, έγινε και με το Fuel Pass.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε το μεσημέρι, ωστόσο λάμβανε αναβολή στην αναβολή. Μεταφέρθηκε για τις 5 το απόγευμα, μετά για τις 7, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανοίξει.

Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ενίσχυσης (μόλις ανοίξει η πλατφόρμα) για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής εφόσον:

  • έχετε οικιακές παροχές ρεύματος
  • μισθώνετε κατοικία για προστατευόμενο μέλος σας που σπουδάζει

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • το δηλωθέν οικογενειακό σας εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους)
  • να είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)
  • να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 ( αν γίνατε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021 να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης)

Η υποβολή των αιτήσεων μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας θα λήξει στις 30.06.2022.

Βήματα διαδικασίας για οικιακή παροχή κύριας κατοικίας
Ένας από τους δύο συζύγους:

  • κάνει την αίτηση που αφορά την οικογένεια
  • επιβεβαιώνει ή επικαιροποιεί τα στοιχεία της κύριας κατοικίας (Διεύθυνση και Αρ. Παροχής Ρεύματος) που ανακτώνται αυτόματα από την Φορολογική Δήλωση για κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του έτους 2021 έως τον Μάιο του έτους 2022
  • σε δεύτερο χρόνο και μετά την λήξη υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η εκκαθάριση της αίτησης σας και θα δείτε τα αποτελέσματα μετά από σύνδεση σας στην εφαρμογή

Βήματα διαδικασίας για μισθωμένη κατοικία παιδιού που σπουδάζει

Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού, που είστε συνδικαιούχος
  • να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης

Κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της αίτηση σας.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που σας καταλογίστηκε.

Οι αιτήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr