ΕΑΑΚ-Αριστερά Αγωνιστικά Σχήματα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2023

ΕΑΑΚ-Αριστερά Αγωνιστικά Σχήματα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2023

Φοιτητικές Εκλογές 2023Η Διακήρυξη του Συντονισμού Σχημάτων και Αγωνιστ(ρι)ών για τις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη. Στον Συντονισμό συμμετέχουν σχήματα της ΕΑΑΚ, αριστερές πρωτοβουλίες, ανένταχτες και ανένταχτοι.

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


Στις κάλπες μια μέρα, στο δρόμο μια ζωή

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές μας βρίσκουν σε μια συνθήκη που μόνο «ήρεμη» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι έντονες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος με αφορμή την κρατική δολοφονία στα Τέμπη αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου σε μια τετραετία που σημαδεύτηκε από έντονες κινηματικές διεργασίες, μεγαλειώδη ξεσπάσματα αλλά και έντονες προκλήσεις για όλους και όλες μας. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται μια ανάσα πριν από τις κεντρικές, με τα αστικά πολιτικά κόμματα να παρελαύνουν για το ποιο θα μπορέσει να αποτελέσει τον πιο αντάξιο διαχειριστή της εκμετάλλευσης των ζωών μας. Ειδικά αυτή την περίοδο είναι σημαντικό να θυμηθούμε ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτή την υπόθεση, να θυμηθούμε ποιοι ήμασταν και είμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Eίμαστε αυτοί, αυτές, αυτά που:

  1. Από την πρώτη κιόλας στιγμή επιλέξαμε να συγκρουστούμε με τις κύριες στοχεύσεις της ΝΔ όσον αφορά το χώρο του πανεπιστημίου. Από την ΑΣΟΕΕ το 2019 μέχρι τις καταλήψεις την άνοιξη του ‘21, τις πύλες των ιδρυμάτων μας το 2022 και την κατάληψη Πρυτανείας του ΕΚΠΑ με αποφάσεις συλλόγων (Φυσικού, Βιολογικού) το 2023 – καταφέραμε να αποδείξουμε πως το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς – στείλαμε στα τσακίδια την ΟΠΠΙ, δεν αφήσαμε τα πανεπιστήμιά μας να γίνουν μοντέρνες φυλακές. Αλλά και αυτοί και αυτές που δεν σφυρίζαμε αδιάφορα όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, αλλά αντισταθήκαμε στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους του Γαβρόγλου και νωρίτερα του Μπαλτά.
  2. Μέσα στην πανδημία μείναμε ενεργοί, δεν ανεχτήκαμε την κατασταλτική πολιτική και το σιωπητήριο που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία στο κίνημα, υπερασπιστήκαμε την υγεία και την παιδεία. Συγκρουστήκαμε στην πράξη με τη λογική «Θα Λογαριαστούμε Μετά», καταφέραμε να βγάλουμε δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες στο δρόμο του αγώνα.
  3. Κουρελιάσαμε το νόμο απαγόρευσης διαδηλώσεων και τα ιδιώνυμα της κυβέρνησης, δεν λυγίσαμε μπροστά στην καταστολή και τις συλλήψεις (πορεία 17 Νοέμβρη 2020, φοιτητικές κινητοποιήσεις εν μέσω lockdown και στις κινητοποιήσεις για τον Κουφοντίνα), κρατήσαμε το κίνημα ζωντανό και μαχητικό σε αυτά τα «πέτρινα» χρόνια.
  4. Τους τελευταίους μήνες πλημμυρίσαμε τους δρόμους πανελλαδικά για να φωνάξουμε πως το έγκλημα του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ στα Τέμπη όχι απλά δεν θα ξεχαστεί- αλλά πως ήρθε η ώρα να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά, κόντρα σε ένα σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
  5. Δώσαμε τη μάχη να αναζωογονήσουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους ώστε να μιλήσουν οι φοιτητ(ρι)ές, που μέσα στο Μάρτη προχωρήσαμε σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις σχολές- που καταφέραμε να έχουμε πάνω από 70 καταλήψεις πανελλαδικά- που συντονίσαμε τη δράση μας μέσα από τα Συντονιστικά Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, που πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας.
  6. Αναδείξαμε το ρόλο των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Σηκώσαμε μάχες απέναντι στην πολεμική έρευνα από τα πανεπιστήμια απέναντι στα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, απέναντι στα προγράμματα σπουδών που επιδιώκουν να κόψουν και να ράψουν τις σπουδές μας σύμφωνα με «τα θέλω» των πολυεθνικών ομίλων και να διαμορφώσουν απόφοιτους χωρίς ολόπλευρη γνώση και αντίληψη. Αντισταθήκαμε στην προσπάθεια να τσακίσουν κάθε εργασιακό και επαγγελματικό δικαίωμα μας για χάρη των νόμων της αγοράς.
  7. Ξεφτιλίσαμε την κυβέρνηση στην προσπάθεια να επιβάλλει την κρατική παρέμβαση στους φοιτητικούς μας συλλόγους μέσα από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Από την Κρήτη μέχρι το ΕΜΠ και το ΠΑΔΑ, το ΔΠΘ κλπ. απονομιμοποιήσαμε στην πράξη τις εκλογές-παρωδία του Υπουργείου Παιδείας.
  8. Σταθήκαμε μπροστά σε κάθε κοινωνικό αγώνα που ξέσπασε όλα αυτά τα χρόνια. Από τις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, απέναντι στην αστυνομική βία, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ΔΚ), ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλάι των καλλιτεχνών, κόντρα στο φασιστικό μίσος.
  9. Παλέψαμε ενάντια στη πατριαρχία που προωθεί τις έμφυλες διακρίσεις, την ομοφοβία, την τρανσφοβία και παραβιαστικές συμπεριφορές, παίρνοντας πρωτοβουλίες μέσα στους Συλλόγους για αυτά τα ζητήματα (π.χ. Βιολογικό Πάτρας, Ναύπλιο, Νομική Αθήνας, ΕΜΜΕ, Φυσικού).
  10. Δημιουργήσαμε ένα φοιτητικό κίνημα που συνεχίζει να αποτελεί τον εφιάλτη σε κάθε κυβέρνηση που επιδιώκει να επιβάλλει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικές ανάγκες- ένα κίνημα επικίνδυνο για τα σχέδιά τους!

Και γιατί σε καλούμε να συμμετέχεις στις φετινές φοιτητικές εκλογές;

  1. Για να ενισχυθεί η αριστερά εκείνη που μπορεί να κάνει το φοιτητικό κίνημα πολιτικά επικίνδυνο και ανατρεπτικό. Για να επικοινωνήσουμε και να εκφράσουμε από κοινού την πληττόμενη πλειοψηφία της νεολαίας που βρίσκεται εντός των σχολών. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε πτυχή του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, για να βρεθούμε στην προμετωπίδα των αγώνων ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, για το περιεχόμενο των σπουδών και της γνώσης, για τις ελευθερίες και για την επανακατοχύρωση του ασύλου εντός των ιδρυμάτων. Για μια αριστερά που παλεύει να «γυρίσει ο κόσμος ανάποδα», που επιδιώκει να ανατραπεί συνολικά η αστική πολιτική, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες απέναντι στο σύστημα που τσακίζει τις ζωές μας.

 

  1. Για να γκρεμίσουμε μαζί για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα «γαλάζια» παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αποστείρωσης των πανεπιστημίων και της προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, αλλά και την πολιτική της συναίνεσης που εκφράζουν οι υπόλοιπες καθεστωτικές παρατάξεις (ΠΑΣΠ, Δίκτυο, «Ανεξάρτητοι» κλπ.). Οφείλουμε να δώσουμε πολιτικό πρόσημο στην απαξίωση της νέας γενιάς για το πολιτικό σύστημα, να ενισχύσουμε την «αντισυστημική ψήφο» σε ανατρεπτική αντικαπιταλιστική κατεύθυνση έναντι της απολίτικης εν τέλει στάσης της αποχής.

 

  1. Για να σπάσει το κλίμα της κοινοβουλευτικής ανάθεσης που τροφοδοτείται από τα κόμματα εκείνα που εναποθέτουν τις ελπίδες μας στα κοινοβουλευτικά παιχνίδια. Να στείλουμε το μήνυμα πως τόσα χρόνια το κίνημα ήταν το μόνο που κατάφερνε να πετυχαίνει νίκες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (που ως κυβερνήσεις ψήφισαν μνημόνια, εφάρμοσαν και νομοθέτησαν απαρέγκλιτα τις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ για τη διάλυση δημόσιου πανεπιστημίου) στήριξαν την πλειοψηφία του νομοθετικού έργου της ΝΔ. Ούτε βέβαια το ΚΚΕ μέσω των αγώνων χαμηλών πτήσεων χωρίς επιθετικά μαχητικά αιτήματα ή ρητορίας περί «επανάστασης που δεν θα σπάσει ούτε τζάμι», ούτε το Μέρα25 που με ερωτήσεις μέσα από τη Βουλή και τη λογική της «ρεαλιστικής ανυπακοής» προσπαθεί να ενσωματώσει τους αγώνες των φοιτητών/ριών. Στόχος μας να καταφέρουμε να εντείνουμε το κλίμα έντονης κινητικότητας των μαζών, του λαού και της νεολαίας- να μην πάμε σε μια «ομαλή» προεκλογική περίοδο. Να μπούμε σφήνα στην κοινοβουλευτική συναίνεση που υπάρχει από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Να ενισχύσουμε το στίγμα ότι όποια κυβέρνηση και αν βγει το επόμενο διάστημα θα κυβερνάει όχι σε σταθερότητα, αλλά σε κινούμενη άμμο.

 

  1. Για να ανασυγκροτηθούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να γίνουν ξανά «ασπίδα και δόρυ» για τις ανάγκες των φοιτητών/τριών, με αυτούς ενεργούς/ές στις αποφάσεις και τις δράσεις τους. Με συγκροτημένη πρόταση για το πολιτικό πλαίσιο πάλης του φοιτητικού κινήματος, τις μορφές και τις δομές του. Να βάλουμε μπροστά την πρόταση για την συγκρότηση της «πραγματικής φωνής» των φοιτητών/τριών μέσα από τη μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων που είναι το ανώτατο όργανο των Φοιτητικών Συλλόγων και του πανελλαδικού συντονισμού των συλλόγων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, σε σώμα που θα απαρτίζεται από αιρετούς και ανακλητούς από αυτές. Είναι ο μοναδικός τρόπος οργάνωσης που μπορεί να υπηρετήσει ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης- να βάλει το κίνημα σε μια αντιδιαχειριστική, συγκρουσιακή τροχιά με τις κυρίαρχες πολιτικές επιδιώξεις των κυβερνήσεων, να κάνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες οργανωτές του αγώνα τους, σε αντίθεση με τη γραμμή συνδιαλλαγής, συνδιαχείρισης και ανάθεσης που καλλιεργεί πχ. η πρόταση για την ΕΦΕΕ της ΠΚΣ.

Δώσαμε πολλές μάχες μαζί, ο αγώνας συνεχίζεται για:

ΜΟΡΦΩΣΗ- Ολόπλευρη και σφαιρική με συνολική εποπτεία του γνωστικού αντικειμένου, συνολική ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων, ούτε σκέψη για μπάτσους στις σχολές. Ενάντια στην επιχειρηματική και ταξική παιδεία, που βάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας. Λεφτά για την παιδεία, γνώση και έρευνα με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

ΔΟΥΛΕΙΑ- Μόνιμη και σταθερή, με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς. Για την εργασιακή μας προοπτική, για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό ως μόνη προϋπόθεση για εργασία ενάντια στην εκμετάλλευση της νέας γενιάς, την φτώχεια, την ευέλικτη απασχόληση που μας επιφυλάσσουν.

ΖΩΗ- Για την συνολική ανατροπή των πολιτικών που δολοφονούν. Για να είναι όλα τα κοινωνικά αγαθά, καθολικά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για να μην μετακυλύεται το κόστος της ακρίβειας στις πλάτες μας, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ- Κόντρα σε ένα σύστημα που θρέφει την αδικία, τον φασισμό, την πατριαρχία. Κόντρα στην καταστολή και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, παλεύουμε για μια κοινωνία όπου θα μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι/ες/α.

Με τον ρεαλισμό των αναγκών μας

Προσπαθούν τόσο καιρό να μας πείσουν πως πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε διαφορετικά. Βαφτίσανε κανονικότητα τις εκατόμβες νεκρών μέσα στην πανδημία, τα «ατυχήματα» στους σιδηροδρόμους τον 21ο αιώνα, τους πολέμους του κεφαλαίου, την καταστολή και την φτώχεια. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως για να σπουδάσουμε θα πρέπει να δουλεύουμε δυο και τρεις δουλειές, να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε νοίκια και να μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας αν δεν έχουμε να πληρώσουμε, να ζούμε σε εστίες σε άθλιες συνθήκες, να γίνεται η κατάκτηση του πτυχίου μας ένας υπερεντατικοποιημένος αγώνας δρόμου και ακόμα και όταν το πάρουμε- αυτό να είναι κουρελόχαρτο. Όταν διεκδικούμε τα αυτονόητα μας λένε εγκληματίες και όταν ζητάμε τα αναγκαία μας λένε ουτοπικούς. Επειδή αυτό λοιπόν που βάφτισαν «ρεαλισμό», εμείς το λέμε δυστοπία- εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να επιβάλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στην κατεύθυνση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου.

  1. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των μεταφορών και όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Οι μεταφορές, η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ και επιβάλλουν τα μνημόνια.
  2. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς αποκλεισμούς! Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16! Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους και όλες! Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο! Όχι στο κατακερματισμό και την ρευστοποίηση των γνωστικών αντικειμένων, πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Πάλη για την εργασιακή μας προοπτική και τα μορφωτικά μας δικαιώματα.
  3. Λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τις επιχειρήσεις και την αστυνομία. Ενίσχυση του ΕΣΥ, υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ανατροπή του νόμου Γκάγκα) Να ανατραπεί το νομοσχέδιο Κ-Χ, ο νόμος Κεραμέως και να μην τολμήσουν να καταθέσουν άλλο νόμο πλαίσιο! Η αστυνομία δε θα τολμήσει να πατήσει ποτέ το πόδι της στις σχολές! Κατάργηση των ΕΒΕ! Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, συγγράμματα, εξω οι ΣΔΙΤ από τα πανεπιστήμια και τη φοιτητική μέριμνα. Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και τη σύνδεσή της με την χρηματοδότηση. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές μας. Κατάργηση τώρα των επαγγελματικών μεταπτυχιακών, ούτε σκέψη για σύσταση Συμβουλίων Διοίκησης. Για ένα πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας.
  4. Υπεράσπιση και ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων! Φοιτητικοί σύλλογοι ζωντανοί και μαχητικοί ανεξάρτητοι από κράτος και τους μηχανισμούς του. Ενάντια στη διάλυση και την απονομιμοποίησή τους. Ενάντια στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τα ενιαία ψηφοδέλτια. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και Συντονιστικά Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, κόντρα στις γραφειοκρατικές λογικές επανασύστασης της ΕΦΕΕ.
  5. Ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Καμία απαγόρευση των διαδηλώσεων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης. Κάτω τα χέρια από το άσυλο. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ-ΚΑΜΕΡΕΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ!
  6. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Αυξήσεις στους μισθούς! Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη, της κατάργησης του 8ώρου και όλων των αντεργατικών διατάξεων – πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου. Ενάντια στην ανασφάλιστη ελαστική εργασία. Δίνουμε τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εργασιακή μας προοπτική, μέσα από την κοινή μας πάλη με τους εργαζομένους βάζουμε τις ανάγκες μας μπροστά.
  7. Κοινός διεθνιστικός αγώνας για την ειρήνη και την φιλία μεταξύ των λαών. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι στον άδικο και αντιδραστικό ανταγωνισμό Ελλάδας- Τουρκίας. Να σταματήσουν τα ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια για τον στρατό. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες – μετανάστες. Ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ποτέ και πουθενά.
  8. Να μην πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και των πολέμων. Έξοδος από την ΕΕ, άμεση διαγραφή του χρέους. Τέλος στην ακρίβεια – Επιβολή διατίμησης στις τιμές ενέργειας και στα βασικά είδη διατροφής και καθημερινής ζωής.
  9. Απέναντι στις εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες που ξανακάνουν την εμφάνισή τους. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα κόντρα σε κάθε μορφή διάκρισης με βάση το χρώμα, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Απέναντι στην όξυνση της έμφυλης βίας και καταπίεσης στη σχολή, στο δρόμο, στο σπίτι, στην εργασία. Παλεύουμε για ένα φεμινιστικό κίνημα το οποίο θα έχει ταξικά – εργατικά χαρακτηριστικά, θα είναι χειραφετητικό και συμπεριληπτικό και θα πηγαίνει κόντρα στον αστικό φεμινισμό.
  10. Δεν διαλέγουμε διαχειριστή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι από κοινού συνένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη, διέλυσαν την παιδεία και την υγεία, ακολούθησαν πιστά τις μνημονιακές επιταγές που τσακίζουν ακόμα και σήμερα τις ζωές μας. Η νεολαία δεν θα τους κάνει τη χάρη!

Στις 10 Μάη ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε λοιπόν. Δεν περιμένουμε από κανέναν αυτεπάγγελτο σωτήρα να μας λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συλλογικά. Δεν κάνουμε τη χάρη στις καθεστωτικές παρατάξεις να δώσουμε μια ψήφο ανοχής στην πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περιμένουμε από καμία δύναμη να αγωνιστεί για εμάς μέσα από «κόκκινα» ΔΣ. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δυναμώνουμε το αντισυστημικό ρεύμα μέσα στις σχολές! Ενισχύουμε την Ανεξάρτητη Αντικαπιταλιστική Αριστερά! Την αριστερά που δεν θα μένει στη μέση του δρόμου. Την αριστερά που θα είναι χρήσιμη για τους αγώνες και επικίνδυνη για το σύστημα και όχι το αντίστροφο!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ- ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Φοιτητικές Εκλογές 2023

(ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr