Νεότερη ενημέρωση πρωτοετών για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα (πλέον έως 2000€)

Νεότερη ενημέρωση πρωτοετών για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα πλέον έως 2000€ 

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ή αλλιώς Φοιτητικό Επίδομα των Χιλίων Ευρώ, όπως αναφερόταν μέχρι χθες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αυξάνεται άμεσα το ποσό του επιδόματος από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Αυτό ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο. Στην πράξη, εάν συγκατοικήσουν τρεις φοιτητές θα έχουν στήριξη με το συνολικό ποσόν των 6.000 ευρώ.


Προς ενημέρωση των πρωτοετών (2022-2023) τονίζεται πως το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ / Υποτροφίες ΕΚΟ (θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση για το συγκεκριμένο επίδομα, μείνετε συντονισμένοι εδώ).

Επίσης τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές ότι οι Αιτήσεις για την παροχή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ξεκινούν κάθε ακαδημαϊκό έτος με ηλεκτρονική Αίτηση από 1 έως 30 Ιουνίου και υπάρχει η πιθανότητα εντός του μηνός Σεπτεμβρίου το σύστημα, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να επιτρέψει εκ νέου την υποβολή αιτήσεων στους ενδιαφερόμενους - δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση στην κανονική προθεσμία.

Δείτε παρακάτω τους Δικαιούχους, τις Προϋποθέσεις, την Διαδικασία και τα Δικαιολογητικά που απαιτούνταν για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι ως πρωτοετείς για την υποβολή των δικών σας αιτήσεων που θα γίνουν εντός Ιουνίου του 2023. Για να μείνετε συντονισμένοι και να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος πατήστε ΕΔΩ. Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών στο fb μπορείτε να την δείτε εδώ ενώ για το viber εδώ.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2021-2022: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Πώς θα γίνουν οι Εγγραφές των Πρωτοετών 2022-2023

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο; Συγχαρητήρια! Και τώρα τι;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr