Πρακτική Άσκηση στην Τράπεζα της Ελλάδος / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πρακτική Άσκηση στην Τράπεζα της Ελλάδος / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης συμβάλλει στις προσπάθειες ενδυνάμωσης των δεσμών της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας, δίνοντας σε φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για τις εργασίες της Τράπεζας και δεξιότητες μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

Οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στην Τράπεζα, είτε μέσω των Γραφείων Πρακτικής Απασχόλησης (ΓΠΑ) των Πανεπιστημίων τους, είτε απευθείας δηλώνοντας συμμετοχή στο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Τράπεζας.


Πρακτική μέσω των Γραφείων Πρακτικής Απασχόλησης

Οι φοιτητές εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων που ανακοινώνουν τα ΓΠΑ των Πανεπιστημίων τους και επιλεχθούν από τα ΓΠΑ μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την Τράπεζα αποστέλλοντας e-mail με τις σχετικές πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρακτική μέσω του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Τράπεζας της Ελλάδος

Κατόπιν ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Τράπεζας (όπως περιγράφονται στο συνημμένο αρχείο) μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΤτΕ)

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ημεδαπής, τόσο προπτυχιακούς που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 4ο εξάμηνο φοίτησης, όσο και μεταπτυχιακούς, διαφόρων ειδικοτήτων (όπως παρατίθενται στην σχετική λίστα που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αίτηση).

2. Για την υποβολή αποδεκτής αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον τα 2/3 των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών της σχολής φοίτησής τους.

3. Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει θέσεις Πρακτικής Άσκησης τόσο στο Κεντρικό Κατάστημα (που εδρεύει στην Αθήνα) και στις λοιπές εγκαταστάσεις της Αττικής, όσο και σε συγκεκριμένα Υποκαταστήματα της Τράπεζας. Κάθε φοιτητής, κατά την υποβολή της αίτησης, μπορεί να δηλώσει μέχρι 2 επιθυμητές επιλογές.

4. Κάθε αίτηση θα αποθηκευτεί στο σύστημα καταγραφής των αιτήσεων της Τράπεζας, όπου θα διατηρηθεί και δύναται να αξιοποιηθεί μέχρι και 31/8 του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους υπό συνθήκες πλήρους εμπιστευτικότητας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται περαιτέρω αίτηση σε μελλοντικά προγράμματα που τυχόν ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Μετά την πάροδο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, κάθε φοιτητής (εφ’ όσον εξακολουθεί να πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις και δεν έχει ήδη πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην ΤτΕ) θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει εκ νέου αίτηση. Αιτήσεις φοιτητών οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την επιλογή τους ή δεν προσήλθαν στην πρακτική άσκηση παρότι επιλέχθηκαν, εντός της τασσόμενης από την Τράπεζα προθεσμίας, δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη και δεν θα γίνονται στο εξής αποδεκτές.

5. Οι φοιτητές που θα κριθούν επικρατέστεροι θα κληθούν σε συνέντευξη. Κατά την επιλογή, πέραν της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Τράπεζας, είναι δυνατόν να συνεκτιμάται ο τρέχων τόπος κατοικίας/φοίτησης του φοιτητή, τυχόν συντρέχοντες κοινωνικοί και οικογενειακοί λόγοι, καθώς και άλλα στοιχεία σχετιζόμενα κατά την κρίση της Τράπεζας με την διενέργεια πρακτικής άσκησης στο περιβάλλον της Τράπεζας.

6. Η επιλογή λαμβάνει χώρα κατά την ελεύθερη και ανέλεγκτη κρίση της Τράπεζας, η οποία επιφυλάσσεται να αποδεχθεί πρακτικά ασκούμενους σε ορισμένες μόνον ή και σε καμία από τις προβλεπόμενες θέσεις.

7. Η διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης δεν μπορεί να υπερβεί τους 6 μήνες.

8. Οι πρακτικά ασκούμενοι μέσω του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Τράπεζας λαμβάνουν αποζημίωση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις της Τράπεζας. 

9. Διευκρινίζεται ότι δεν αποκλείεται η δυνατότητα τροποποίησης, μεταβολής ή συμπλήρωσης των ανωτέρω γενικών προϋποθέσεων συμμετοχής στο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Τράπεζας της Ελλάδος οποτεδήποτε.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr