Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2023-2024 για πτυχιούχους πανεπιστημίου

Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2023-2024 για πτυχιούχους πανεπιστημίου

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Η Επιτροπή διοργανώνει δύο φορές το χρόνο περιόδους ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης διάρκειας πέντε μηνών για πτυχιούχους πανεπιστημίου.

Αυτό δεν αποκλείει όσους, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης έχουν πρόσφατα αποκτήσει πανεπιστημιακό δίπλωμα και βρίσκονται στην αρχή μιας νέας επαγγελματικής σταδιοδρομίας.


Οι περίοδοι κατάρτισης ξεκινούν την 1η Μαρτίου και την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Ο σκοπός της ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης είναι ειδικότερα:

• να τους παρέχει πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Επιτροπής·

• να τους επιτρέψει να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία μέσω των επαφών που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους εργασίας.

• να τους δώσει τη δυνατότητα  να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και ειδικότερα στους συγκεκριμένους τομείς.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι ανοιχτό σε πτυχιούχους πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο που έχουν:

• πτυχίο τουλάχιστον 3 ετών (τουλάχιστον Bachelor)

• Πολύ καλή γνώση Αγγλικών ή Γαλλικών ή Γερμανικών (επίπεδο C1/C2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες).

• Πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΕΕ (απαιτείται για υπηκόους χωρών της ΕΕ).

Για να υποβάλουν αίτηση οι συμμετέχοντες πρέπει:

• να είναι πολίτες της ΕΕ·

• έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πανεπιστημιακή εκπαίδευση) και να έχουν αποκτήσει πλήρες πτυχίο ή ισοδύναμο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων·

• να μην έχουν ολοκληρώσει πρακτική άσκηση σε άλλο θεσμικό όργανο ή οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να έχουν εργαστεί για περισσότερες από 6 εβδομάδες, σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό όργανο, όργανο της ΕΕ, εκτελεστικό οργανισμό της ΕΕ, αντιπροσωπείες της ΕΕ ή βουλευτές.

Μπορεί να χορηγηθεί υποτροφία κατάρτισης στον ασκούμενο. Η επιχορήγηση είναι περίπου 1.350 ευρώ το μήνα και αποζημίωση εξόδων μετακίνησης. Παρέχεται επίσης ασφάλιση ατυχήματος και υγείας.

Οι ασκούμενοι με αναπηρία μπορούν να λάβουν συμπλήρωμα στην υποτροφία τους.

Για να υποβάλετε την αίτησή σας, πρέπει:

- Συμπληρώστε και υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φόρμα αίτησης.

- Στείλτε το αρχείο της αίτησής σας, κατά προτίμηση με συστημένη επιστολή, πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

- Εξαιρούνται άτομα που έχουν κάνει στο παρελθόν περισσότερες από 6 εβδομάδες συνεχούς κατάρτισης ή εργασίας (αμειβόμενη ή μη) για οποιοδήποτε από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ή οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την πλήρη διαδικασία αίτησης.

Προθεσμία: 31 Αυγούστου 2023, 10:00 CET (περίοδος πρακτικής άσκησης Μάρτιος - Ιούλιος 2024).

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων πατήστε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr