ΑΕΝ: Οι (224) φοιτητές που παίρνουν μετεγγραφή / Πότε θα υποβληθούν οι επόμενες αιτήσεις

ΑΕΝ: Οι (224) φοιτητές που παίρνουν μετεγγραφή / Πότε θα υποβληθούν οι επόμενες αιτήσεις

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) δικαιούνται μετεγγραφή αλλά με ξεχωριστή διαδικασία από τις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας. Δείτε μέσα από το παρόν άρθρο τα αποτελέσματα (07/12/2023) των φετινών αιτήσεων μετεγγραφών των σπουδαστών ΑΕΝ και αναλυτικές πληροφορίες για την ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ


1. Οι αιτήσεις για μετεγγραφή θα υποβάλλονται στις Α.Ε.Ν. που φοιτούν οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές μετά τη λήξη του διδακτικού έτους και μέχρι την 15η Ιουλίου κάθε Ακαδημαϊκού έτους. Οι νεοεισαγόμενοι σπουδαστές δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή, εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο ΥΝΑΝΠ/ΔΕΚΝ, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή ή μέσω των Α.Ε.Ν.

2. Ο αριθμός των μετεγγραφομένων που μπορεί να δεχθεί μία Σχολή Α.Ε.Ν. είναι ίσος με το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων, κατά το έτος αναφοράς, σε αυτή τη Σχολή Α.Ε.Ν., όπως αυτός είχε ορισθεί. Σε κάθε Α.Ε.Ν. το Συμβούλιο μπορεί να εισηγηθεί αιτιολογημένα μεγαλύτερο ποσοστό μετεγγραφομένων που θα γίνουν δεκτοί σε Σχολή αυτής της Α.Ε.Ν. Σε περίπτωση δεκαδικού υπολοίπου, κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως μεγαλύτερη ακέραιη μονάδα. Το ίδιο Συμβούλιο εισηγείται και τον αριθμό μετεγγραφομένων για τους Α’ διετείς, τριετείς, σε αναστολή, κ.τ.λ., καθώς και για τα Γ’ και Δ’ εξάμηνα.

Τα Κριτήρια και όλες τις πληροφορίες των Μετεγγραφών μπορείτε να τις δείτε μέσα από τον "Οδηγό για τις Μετεγγραφές στις ΑΕΝ".

Αποτελέσματα φετινών μετεγγραφών ΑΕΝ

1. Εγκρίνονται οι μετεγγραφές των σπουδαστών/-στριών Α.Ε.Ν. (Πλοιάρχων – Μηχανικών) Α΄ εξαμήνου (νεοεισαγόμενων και Α’ διετών), σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες.

2. Οι Α.Ε.Ν. στις οποίες φοιτούν μέχρι σήμερα οι μετεγγραφέντες σπουδαστές/-στριες να τους ενημερώσουν ενυπογράφως σχετικά.

3. Με μέριμνα Διευθύνσεων Σπουδών οι μετεγγραφέντες σπουδαστές/-στριες εφοδιάζονται με τα ανάλογα εκπαιδευτικά βιβλία Α’ και Β’ εξαμήνου από την Α.Ε.Ν. στην οποία φοιτούν και όχι από την Α.Ε.Ν. στην οποία μετεγγράφονται.

4. Η ολοκλήρωση των μετεγγραφών πραγματοποιείται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της παρούσας. Μετεγγραφή που για οιονδήποτε λόγο δεν εκτελεστεί εντός της τασσόμενης στην παρούσα προθεσμίας, ακυρώνεται.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr