Ποια Σχολή έβγαλε η Ελεονώρα Μελέτη / Τι σπούδασε

Ποια Σχολή έβγαλε η Ελεονώρα Μελέτη / Τι σπούδασε

Μόλις πριν δύο ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές του 2024.

Η Ελεονώρα Μελέτη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 1978 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Δραστηριοποιείται ως δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας και blogger. Τα ονόματα των γονιών της είναι Γιώργος και Μαρία, ενώ έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό με το όνομα Δημήτρης. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα (Universita degli Studi di Ferrara) αλλά και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επιπλέον, έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε ιδιωτικό ινστιτούτο.


Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην τηλεόραση το 2001, ως συντάκτρια Διεθνών Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Στη συνέχεια, για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα του ίδιου σταθμού. Το 2003 ανέλαβε την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων για μία σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στο δημοσιογραφικό τμήμα του ΑΝΤ1, όπου τη σεζόν 2004-2005 παρουσίαζε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ξεκίνησε να παρουσιάζει ψυχαγωγικά προγράμματα, όπως η εκπομπή "Πρωινός Καφές", αντικαθιστώντας την Ελένη Μενεγάκη και συνεχίζοντας για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Τον Φεβρουάριο του 2006 παρουσίασε τη μουσική εκπομπή "Απόψε κερνάμε εμείς!" στην prime time του Σαββάτου, όμως τερμάτισε λίγο μετά. Ταυτόχρονα, συμμετείχε ως guest σε κωμικές σειρές και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Τελικού της Eurovision το 2007. Τον Απρίλιο του 2008 ανακοίνωσε την προσωρινή αποχώρησή της από το "Πρωινό Καφέ" λόγω προβλήματος υγείας, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην παρουσίαση της εκπομπής. Το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στο κανάλι STAR, παρουσιάζοντας την εκπομπή "Πρωινή Μελέτη". Ταυτόχρονα, παρουσίαζε και δελτία ειδήσεων το Σαββατοκύριακο. Τον Ιούνιο του 2009 παρουσίασε τον διαγωνισμό "Playmate of The Year". Το 2012 η εκπομπή μεταφέρθηκε και μετονομάστηκε σε "Μεσημεριανή Μελέτη", ενώ τη σεζόν 2013-2014 παρουσίασε την εκπομπή "Μελέτησε το", μετακομίζοντας στη συνέχεια στο κανάλι Epsilontv. 

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τα μέσα του 2016, η Ελεονώρα Μελέτη παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή "Hashtag". Επίσης, το 2015, από Απρίλιο έως Νοέμβριο, ήταν παρουσιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ίδιου σταθμού.

Τον Ιανουάριο του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής "Survivor Πανόραμα", αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο ριάλιτι Survivor. Στην εκπομπή παρουσίαζονταν θέματα που αφορούσαν τον πέμπτο κύκλο του παιχνιδιού και φιλοξενούνταν συνεντεύξεις των συμμετεχόντων. Τον Ιανουάριο του 2018, άρχισε να εμφανίζεται ως κριτής στο "Dancing with the stars" στον ΑΝΤ1, αλλά αποχώρησε λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετακόμισε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, όπου από τον Οκτώβριο του 2018 παρουσίαζε το "Μετά τα μεσάνυχτα", ένα late night talk show. Η εκπομπή φιλοξενούσε ιστορίες ανθρώπων που είχαν πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα. Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020, ξεκίνησε την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής "Ώρα για Μελέτη" στο Alpha TV, αλλά η εκπομπή τερματίστηκε αιφνιδίως στις 30 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, χωρίς επίσημη αιτιολόγηση. Τον Ιανουάριο του 2021, επέστρεψε με την τρίτη σεζόν του "Μετά τα μεσάνυχτα" στον Alpha TV και εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Γυναίκα ψάχνει..." από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Τον Ιούλιο του 2021, υπέγραψε συμβόλαιο με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Κατά τη σεζόν 2021-2024, παρουσίασε την εκπομπή "MEGA Καλημέρα" στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2017, η Ελεονώρα Μελέτη παντρεύτηκε τον θεατρικό παραγωγό Θοδωρή Μαροσούλη με πολιτικό γάμο, μετά από ένα χρόνο σχέσης. Η οικογένειά τους μεγάλωσε στις 13 Απριλίου 2018 με τη γέννηση της κόρης τους, Αλεξάνδρα-Ωκεανίς. Αργότερα, το ζευγάρι ανανέωσε τους όρκους του με θρησκευτικό γάμο στις 30 Ιουνίου 2023.

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν έχω μείνει από δουλειά και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»

Η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ, μίλησε στο LIVE NEWS για το πώς πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές.

Η Ελεονώρα Μελέτη ανακοινώθηκε και επίσημα τη Δευτέρα ως υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το σαββατοκύριακο.

Αν και της είχε γίνει και στο παρελθόν πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική, θα πει πως τώρα αισθάνθηκε έτοιμη για αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στα τηλεοπτικά πλατό από όταν ακόμα ήταν 19 ετών.

Η πασίγνωστη παρουσιάστρια μίλησε στο LIVE NEWS για αυτήν την απόφαση.

«Η πρόταση έγινε αρκετά αργά και δεν είχα τον χρόνο να υπεραναλύσω, όπως κάνω συνήθως. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Μίλησα με δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μου. Μίλησα με τον άντρα μου και τον εργοδότη μου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχα τη στήριξη και των δύο. Τα κριτήρια που με έκαναν να δεχτώ ήταν δύο. Το ένα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μου εμπνέει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας. Τηρεί τις προδιάγραφες για το πώς θέλω εγώ να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να προβάλει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είμαι ένας άνθρωπος που ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις του κόμματος. Θα μπορούσα να πω πως είναι οικογενειακή παράδοση αλλά όχι χωρίς λόγο γιατί γενικά αμφισβητώ».

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής επειδή η εκπομπή της δεν θα συνεχιζόταν την ερχόμενη χρονιά, όπως είχε γραφτεί.

«Δεν έμεινα από δουλειά και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές. Έγινε λόγω της ατζέντας που μου δόθηκε και μάλιστα από προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού. Υπάρχουν θέματα που θέλει να τεθούν στην Ευρωβουλή, όπως η θέση της γυναίκας. Νιώθω αυτοπεποίθηση με αυτήν την ατζέντα. Έχω βιώσει τον ανταγωνισμό και την ανισότητα. Το επάγγελμά μου με έχει βοηθήσει να βιώσω πράγματα που πρέπει να καταπολεμηθούν, όπως ο σεξισμός, η υποτίμηση, η λεκτική βία. Τα έχω ζήσει, τα έχω καταπολεμήσει και ξέρω τί πρέπει να γίνει».

«Δεν έχω οραματιστεί να κάνω πολιτική καριέρα αλλά μου δόθηκε μια ευκαιρία που με ενδιέφερε. Εάν τα καταφέρω θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και θα μεταδίδω μέσα από τη δουλειά μου τα κοινωνικά θέματά. Δεν θα σταματήσω».

Σε σχέση με τα Τέμπη, είπε:

«Τα Τέμπη είναι μία εθνική τραγωδία. Πλέον, έχει περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση και κανείς δεν το αρνείται αυτό. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πει πως θέλει να ριχτεί άπλετο φως. Εγώ θα πω τη θέση μου και θα υπογραμμίσω παραλείψεις αλλά δεν θα στήσω λαϊκά δικαστήρια».

Ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε:

«Ο Κασσελάκης έχει φέρει έναν νέο αέρα στο κόμμα. Το μεγάλο παράπονο που είχα εγώ ήταν πως δεν είχα καταλάβει το τι προτείνει. Θα είναι μια πρόκληση και για αυτόν οι κάλπες».

Τέλος, κατέληξε:

«Είναι από τις τυχερές γιατί έχω έναν υποστηρικτικό σύζυγο δίπλα μου και θεωρώ πως η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη. Στις 22 Μαΐου κυκλοφορεί το δεύτερο μου βιβλίο, το οποίο επικεντρώνεται στη συναισθηματική κακοποίηση που έχω υπάρξει θύμα. Έτσι, θα κάνω την καμπάνια σε συνδυασμό με το βιβλίο».

Ποια Σχολή έβγαλε η Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη / Τι σπούδασε

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr