ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η ανομία στα Πανεπιστήμια τελείωσε, επιτέλους ας το καταλάβουν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η ανομία στα Πανεπιστήμια τελείωσε, επιτέλους ας το καταλάβουν

Στις 16/03/2024, ύστερα από περιστατικά εμπρησμών που σημειώθηκαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτενείς ελέγχους σε δωμάτια των φοιτητικών εστιών.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ελληνικό Πανεπιστήμιο κάποιες μειοψηφίες, που καμία θέση δεν έχουν μέσα σε αυτό. Ρόπαλα, κράνη, χειροβομβίδες, κρότου λάμψης και κουκούλες είναι όλα όσα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ, εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε ορμητήριο, παρά σε χώρο που διαμένουν φοιτητές.


Για κακή τύχη αυτών των μειοψηφιών σε μια κοινωνία οργανωμένη, με νόμους που εφαρμόζονται, τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές. Τα Πανεπιστήμια παραδίδονται σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους ακαδημαϊκούς και στους φοιτητές τους και οι κουκούλες έχουν δώσει πια τη θέση τους, στη γνώση. Η πολιτεία πράττει το αυτονόητο και προστατεύει τα δικαιώματα των φοιτητών και των ακαδημαϊκών εν γενεί, για ένα ασφαλές Πανεπιστήμιο.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, -όπως πάντα-, έτσι και τώρα, σε πείσμα όσων εθελοτυφλούν και «κλείνουν το μάτι» σε περιθωριακές ομάδες, θα συνεχίσουμε να αποτελούμε τη φωνή της λογικής μέσα στα ελληνικά ΑΕΙ, να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και σε κάθε προσπάθεια διασφάλισης της ακαδημαϊκής ομαλότητας, να είμαστε σύμμαχοι.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr