Πατρινό Καρναβάλι: "Πατείς με πατώ σε" στα σπίτια των φοιτητών

Παρέες και παρέες κάτω από την ίδια στέγη αυτό το τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού καρναβαλιού

Αν η Πάτρα γέμισε από κόσμο από το μεσημέρι της Παρασκευής, κόσμος που ξεχύθηκε στη συνέχεια στους δρόμους της πόλης και στα νυχτερινά μαγαζιά της έως την Κυριακή, αυτό μάλλον το οφείλει για ακόμα μία φορά στους φοιτητές.

Ένας φοιτητής φέρνει αυτές τις μέρες φιλοξενούμενους φίλους του από διάφορα μέρη της Ελλάδος, φίλους που γνωρίζοντας ότι έχουν μία στέγη για να κοιμηθούν έστω και για λίγες ώρες δεν χάνουν την ευκαιρία. 


Προσκαλούνται από μόνοι τους για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού στους φοιτητές φίλους τους που μένουν στην Πάτρα, γνωρίζοντας έτσι από κοντά την τρέλα και την εμπειρία του πιο ξακουστού καρναβαλιού της Ελλάδος.

Έτσι, αυτές τις μέρες στα διαμερίσματα που μένουν φοιτητές βλέπει κανείς το εξής φαινόμενο: Να κοιμούνται σε ένα δωμάτιο ή δύο δωμάτια του σπιτιού πέντε, έξι, εφτά και ακόμα περισσότερα άτομα, άτομα που μερικές φορές δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, για χάρη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Και γίνεται χαμός… Όταν μάλιστα και οι παρέες αυτές βγαίνουν σε ένα πλήρωμα και συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στην τρέλα του Πατρινού Καρναβαλιού , το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο όμορφο.

Όλα χύμα στο καρναβάλι καθώς δεν υπάρχουν πια προσχήματα και ταμπού, είτε είσαι καρναβαλιστής, είτε έρχεσαι σαν επισκέπτης για να το ζήσεις από κοντά. Να γιατί με το έναν ή την άλλο τρόπο το Πατρινό καρναβάλι μας φέρνει πάντα όλους πιο κοντά…

Το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάτρα

Κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/3/24) το Καρναβάλι της Πάτρας, το πιο γνωστό καρναβάλι της χώρας μας, με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Μετά την ολοκλήρωση της Μεγάλης Παρέλασης, στο Καρναβάλι της Πάτρας, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ξεκίνησε το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, στο Μόλο του Αγίου Νικολάου.

Χιλιάδες καρναβαλιστές αποχαιρέτησαν με τον τρόπο αυτό το Καρναβάλι της Πάτρας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη Αποκριά. Ταυτόχρονα με τη λήξη του καρναβαλιού, κηρύσσεται η έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού 2025…

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, υπό τους ήχους της δυνατής μουσικής. Ακολούθησε συναυλία των «Heaven on Mars»…

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr