Φοιτητές Προσοχή! Απεργούν τα ΜΜΜ στις (9/11) εν μέσω μαθημάτων / Αλλαγές στις ώρες!

Φοιτητές Προσοχή! Απεργούν τα ΜΜΜ στις (9/11) εν μέσω μαθημάτων / Αλλαγές στις ώρες!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, μετρό και τραμ, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Εν αναμονή των ανακοινώσεων των Ιδρυμάτων για το πως θα λειτουργήσουν.

Νεότερη Ενημέρωση 07/11

Συγκεκριμένα οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό, θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).


Στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00, ενώ όσον αφορά στο Τραμ, τα δυο σωματεία ηλεκτροδηγών έχουν ανακοινώσει ότι ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ.

Τα λεωφορεία, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα τρόλεϊ, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. 

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Απεργία και στα ταξί

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί. Όπως αναφέρει ο ΣΑΤΑ, η απεργία στα ταξί θα ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου έως τις 6:00 τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου.

Πώς θα κινηθούν προαστιακό, τρένα και πλοία

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον Προαστιακό, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ κάτι που σημαίνει ότι καθ’ όλο το 24ωρο τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια με την κινητοποίηση να αφορά όλες τις κατηγορίες.

Πρώτη Ενημέρωση 05/11

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, ενώ το Σωματείο των τεχνικών αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας 10.45 με 16.45.

Αντίστοιχα, οι ηλεκτροδηγοί των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας (μετρό, τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι λένε «όχι στην ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες» και ζητούν «αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Ειδικότερα , οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ. διεκδικούν, την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.

Πήρε πτυχίο, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και ξεκινά διδακτορικό σε ηλικία 12 ετών!

Ακριβά φοιτητικά ενοίκια και μικρά διαμερίσματα / Το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης στην Ελλάδα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr