Πήρε πτυχίο, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και ξεκινά διδακτορικό σε ηλικία 12 ετών!

Πήρε πτυχίο, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και ξεκινά διδακτορικό σε ηλικία 12 ετών!

Διεθνή Φοιτητικά Νέα: Λίγους μήνες αφότου ο 12χρονος Laurent Simons – με το παρατσούκλι «ο μικρός Αϊνστάιν του Βελγίου» – απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική, θα ξεκινήσει διδακτορικό στο διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck. Ο Laurent είναι ιδιαίτερα χαρισματικός και έχει δείκτη νοημοσύνης πάνω από 145.

Μόλις αυτό το καλοκαίρι, ο εξαιρετικά προικισμένος φοιτητής ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη φυσική στην Αμβέρσα σε μόλις ένα χρόνο, ενώ ακολούθησε πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Max Planck για την κβαντική οπτική στο ερευνητικό κέντρο Garching.


Σε ηλικία 6 ετών, το αγόρι από την παραλιακή πόλη της Οστάνδης (στο Βέλγιο) τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε το πανεπιστήμιο. Το 2021, ήταν ο πρώτος 11χρονος που απέκτησε πτυχίο στο Βέλγιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε ηλικία 12 ετών, απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας. Το Πανεπιστήμιο του επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές του πιο γρήγορα από τους άλλους φοιτητές. «Οι ξεχωριστοί μαθητές που έχουν λόγο να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα. Ο Laurent είναι απλώς καταπληκτικός, είναι ο πιο γρήγορος φοιτητής που είχαμε ποτέ. Όχι μόνο είναι υπερβολικά ευφυής αλλά επίσης ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι», δήλωσε ο καθηγητής του Sjoerd Hulshof.

Τώρα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: ο Simons θα ξεκινήσει το διδακτορικό του στο διάσημο Ινστιτούτο Max Planck. Είχε επίσης κάνει πρακτική άσκηση εκεί στην ερευνητική ομάδα Attoworld στο Μόναχο, όπου εκεί του επετράπη να συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα και να ανιχνεύσει τα μικρότερα καρκινικά κύτταρα στο αίμα με τη βοήθεια ενός λέιζερ με παγκοσμίου φήμης καθηγητές.

«Του αρέσει να είναι εκεί, επομένως μένει εκεί», είπε ο πατέρας του Alexander Simons στο De Standaard, χωρίς να αποκαλύψει τι θα είναι το διδακτορικό του γιου του. 

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

φοιτητής Laurent Simons

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr