ΔΑΠ: Η πρόταση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία πήρε σάρκα και οστά

ΔΑΠ: Η πρόταση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία πήρε σάρκα και οστά

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την εγκαθίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων:

«Τα Πανεπιστήμια εκεί που ανήκουν. Στους φοιτητές τους.


Η εγκαθίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μία πρόταση για την οποία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αγωνιστεί σκληρά, εχθές πήρε σάρκα και οστά, σε δύο από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας, το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Για άλλη μία φορά σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού των Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων, γίναμε μάρτυρες της ματαιοδοξίας μιας τραγικής μειοψηφίας που αρνείται σκόπιμα να αντιληφθεί τον όρο «ασφάλεια». Είναι αυτή η μειοψηφία, που μοχθεί για στέκια και μολότοφ, είναι η ίδια η Αριστερά, που τα υπερασπίζεται, ακόμα και όταν στη θέση τους χτίζονται βιβλιοθήκες. Αλλά το άσυλο ανομίας τους τελείωσε.

Ακόμη λοιπόν και αν κάποιοι με τη σιωπή τους εθελοτυφλούν, δίνοντας έτσι το «πράσινο» φως σε κάθε παραβατικό στοιχείο, για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ουδέποτε υπήρξαν διλήμματα και δεν θα σιωπήσουμε.

Μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ίδιο και για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Και εμείς με αυτούς τους φοιτητές είμαστε. Με όλους όσοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Με όλους όσοι επιτέλους σήμερα νιώθουν ασφαλείς. Το δικαιούνται.

Σήμερα τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν. Στους πραγματικούς φοιτητές τους».

Ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Διοικητικοί ΕΜΠ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο / Στάση Εργασίας

Με αλεξίσφαιρα κατέφθασαν οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί στο ΕΚΠΑ / Φωτορεπορτάζ

Απόφαση φοιτητικών συλλόγων Αθήνας για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr