Πώς θα πάτε με υποτροφία στον Καναδά!

Πώς θα πάτε με υποτροφία στον Καναδά!  

Υποτροφίες 2020-2021Στον Καναδά κάθε μία από τις δέκα επαρχίες της χώρας έχει το δικό της Υπουργείο Παιδείας που είναι υπεύθυνο για την εκπαιδευτική πολιτική, καθώς δεν υπάρχει εθνικό σύστημα παιδείας. Τα πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από το δημόσιο με αποτέλεσμα να προσφέρουν υψηλή ποιότητα σπουδών ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών ή την περιοχή που βρίσκεται το πανεπιστήμιο. Ο Καναδάς έχει δύο επίσημες γλώσσες επικοινωνίας, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

Η φοίτηση στα πανεπιστήμια στον Καναδά χωρίζεται σε 3 περιόδους. Το ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή, έχει φθινοπωρινή, εαρινή και καλοκαιρινή περίοδο. Η κυρίως φοίτηση διαρκεί από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο, ενώ σε κάποια πανεπιστήμια προσφέρονται μαθήματα και το καλοκαίρι. Στο μέσο κάθε περιόδου διεξάγονται εξετάσεις (mid-terms), ενώ στο τέλος υπάρχει μια εξεταστική περίοδος που διαρκεί 2-3 εβδομάδες (Δεκέμβριο και Απρίλιο ή Μάιο).


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκήρυξε Υποτροφία για Έλληνες πολίτες για Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ (Université de Montréal).

Όλα τα πεδία σπουδών είναι επιλέξιμα. Προκειμένου να τύχει των υποτροφιών, ο υποψήφιος πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

- Να είστε Έλληνας πολίτης, όπως αποδεικνύεται από έγκυρο διαβατήριο.

- Να είστε εγγεγραμμένος ως φοιτητής πλήρους φοίτησης στο Πανεπιστήμιο

- Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση

- Υποβολή μελέτης / ερευνητικού σχεδίου πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ

- Να αποδείξει την ανάγκη οικονομικής βοήθειας

- Καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας

Ποσό και διάρκεια

Υποτροφία Μεταπτυχιακού: κατ 'ανώτατο όριο 2 έτη

Ph.D. υποτροφία: κατ 'ανώτατο όριο 4 έτη

1. Ποσό υποτροφίας: 22.000$, Δολάρια Καναδά (CAD) για το πρώτο έτος και 20.000$, Δολάρια Καναδά (CAD) για τα επιπλέον έτη.

Αυτή η υποτροφία θα βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους ιατρικής ασφάλισης, βιβλίων και προμηθειών, ενοικίαση, έπιπλα, τηλέφωνο, πρόσβαση στο Internet, ρούχα, μια πτήση επιστροφής από την Ελλάδα στον Καναδά και πίσω, και τα έξοδα που συνδέονται με την καναδική νομοθεσία για τη μετανάστευση, όπως η αίτηση θεώρησης (άδεια σπουδών).

2. Τα πλήρη δίδακτρα και τα παρεπόμενα τέλη που σχετίζονται με το πρόγραμμα του δικαιούχου θα καλυφθούν επιπλέον του ποσού της υποτροφίας που περιγράφεται στο σημείο 1.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Υποτροφίες από τον Ελληνο-Καναδικό σύνδεσμο

Ο Ελληνο-Καναδικός σύνδεσμος προκηρύσσει κάθε χρόνο υποτροφίες για Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη γίνει δεκτοί για προπτυχιακές μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο του Καναδά. Προσφέρονται 15 υποτροφίες για σπουδές σε οποιοδήποτε κλάδο, ύψους $2,000 Cdn (στοιχεία του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020) η κάθε μία. Μαζί με την αίτηση ο υποψήφιος πρέπει να στείλει (α) βιογραφικό σημείωμα, (β) την πιο πρόσφατη βαθμολογία μαθημάτων και (γ) το γράμμα αποδοχής από το πανεπιστήμιο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Υποτροφίες του ιδρύµατος NSERC

Το ίδρυµα NSERC (Natural Sciences & Engineering Research) του Καναδά χρηµατοδοτεί νέους επιστήµονες/µηχανικούς που κάνουν διδακτορικό σε αναγνωρισµένο πανεπιστήµιο του Καναδά, για την ερευνητική εργασία τους σε οµάδες εργαστηρίων της κυβέρνησης (Canadian government laboratories) στον τοµέα που σπουδάζουν. Για τις αιτήσεις χρηµατοδότησης δεν υπάρχει προθεσµία υποβολής. Βασική προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών των υποψηφίων µέσα σε έξι µήνες από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Θέσεις βοηθών καθηγητών ή βοηθών ερευνητών

Τα τµήµατα των πανεπιστηµίων προσφέρουν περιορισµένο αριθµό θέσεων βοηθών καθηγητών ή ερευνητών (assistantships). Τα κριτήρια επιλογής για αυτές τις θέσεις, βασίζονται κυρίως στην ακαδηµαϊκή απόδοση των φοιτητών. Αιτήσεις µπορούν να γίνουν µέσω των γραφείων οικονοµικής ενίσχυσης φοιτητών του πανεπιστηµίου (financial aid offices), απ΄ευθείας µέσω του τµήµατος φοίτησης ή και µέσω συγκεκριµένου καθηγητή του οποία τα ερευνητικά ενδιαφέροντα συµπίπτουν µε αυτά του υποψηφίου. Στην τελευταία περίπτωση ο φοιτητής πρέπει να έλθει σε απ΄ευθείας επικοινωνία µε τον καθηγητή, ο οποίος θα ελέγξει αν υπάρχει πιθανότητα για υποτροφία ή θέση βοηθού.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr