Το ΠΑΜΑΚ για την συνέχιση της κατάληψης και την εξεταστική

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ για την κατάληψη του Πανεπιστημίου

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Μετά την απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη συνέχιση της κατάληψης, οι εξετάσεις έως και την Τετάρτη 31/1/2024 δεν θα πραγματοποιηθούν.


Για την εξεταστική περίοδο ισχύει η απόφαση της Συγκλήτου αρ. 7/19.1.2024.

Παρακαλούνται οι Γραμματείες των Τμημάτων να ενημερώσουν σχετικώς τους/τις φοιτητές/τριες και το σύνολο των διδασκόντων.

Καλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Διοικητικών Υπηρεσιών, αξιολογώντας κατά περίπτωση τις προτεραιότητες και τις προθεσμίες που αντιμετωπίζουν, να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, μέσω τηλεργασίας.

Από την Πρυτανεία
του ΠΑΜΑΚ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδικτυακή Εξεταστική στα Πανεπιστήμια λόγω καταλήψεων / ΑΠΟΦΑΣΗ

Απόφαση της Συγκλήτου αρ. 7/19.1.2024.

Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις εξετάσεις περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2024

Αριθμ. Συνεδρίασης 7/19.1.2024
Θέμα 1ο

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ώρα 10.00 π.μ., η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνήλθε σε συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με όλα τα μέλη της παρόντα, με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τις εξετάσεις περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου λόγω της κατάληψης του Πανεπιστημίου από φοιτητές, από 18 έως 24 Ιανουαρίου 2024.

Μετά από διεξοδική συζήτηση του θέματος, μειοψηφούντος ενός μέλους, η Σύγκλητος έλαβε την παρακάτω απόφαση:

- Για όσο χρονικό διάστημα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τελεί σε κατάληψη και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η πραγματοποίηση εξετάσεων δεν είναι δυνατή.

- Για τις ημέρες Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει κατάληψη, η εξέταση των μαθημάτων που είχαν οριστεί για τις ημέρες αυτές μεταφέρεται αμέσως μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου, δηλαδή από 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2024. Η δυνατότητα αυτή, μεταφοράς της εξέτασης των μαθημάτων, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενδεχόμενη παράταση της κατάληψης μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

- Περαιτέρω μεταφορά εξέτασης μαθημάτων μετά τη λήξη της εξεταστικής δεν είναι δυνατή, λόγω του ότι το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα για τη συμπλήρωση των δεκατριών (13) εβδομάδων διδασκαλίας του εαρινού εξαμήνου δεν επαρκεί.

- Η πραγματοποίηση εξετάσεων με εξ αποστάσεως μεθόδους, τόσο για λόγους ακαδημαϊκούς όσο και για λόγους σχετιζόμενους με την υφιστάμενη νομοθεσία, δεν είναι δυνατή και δεν επιτρέπεται.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr