Έφυγε από τη ζωή Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Έφυγε από τη ζωή Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με μεγάλη θλίψη το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Δελίδη.

Ο Γεώργιος Δελίδης ήταν ένας εξαιρετικός ακαδημαϊκός δάσκαλος και ένας σημαντικός επιστήμονας στον τομέα της Ιατρικής. Υπηρέτησε από το 1990 έως το   2004 την Ιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Κρήτης, ως Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, με ήθος, ευγένεια και εργατικότητα και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και την προβολή της . Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Παθολογοανατομικής Εταιρείας καθώς και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1995 έως το 1999.


Η αγάπη του για την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής ενέπνευσε τους νεότερους Έλληνες Παθολογοανατόμους και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ιατρικής και της εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Με μεγάλη θλίψη το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Δελίδη.

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Ιατρικής Σχολής

Η Κοσμητεία της Iατρικής Σχολής στο άκουσμα του θανάτου του Γεωργίου Δελίδη, Ομότιμου Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής του Τομέα Μορφολογίας της Ιατρικής Σχολής, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 12 Απριλίου 2024.

Τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την εργατικότητά του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής αλλά και της επιστήμης στο πεδίο της Παθολογικής Ανατομικής.

Ο Γεώργιος Δελίδης διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το διάστημα από το 1993 ως το 1995 και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής για το διάστημα από το 1995 ως το 1999. Συνταξιοδοτήθηκε το 2004 και το 2005 εκλέχθηκε ομότιμος καθηγητής.

Το έργο του υπήρξε θεμελιώδες για το Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του οποίου τη διεύθυνση κατείχε επί σειρά ετών καθώς και για την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής. Σημαντική υπήρξε επίσης η προσφορά του στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στη διασύνδεση της Ιατρικής Σχολής με την τοπική κοινωνία.

Η Κοσμητεία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και παραπέμπει το παρόν ψήφισμα προς δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο.

Για την Κοσμητεία

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής
Καθηγητής, Γ. Κοχιαδάκης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr