Απόφαση για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην έκτακτη συνεδρίασή της αριθμ. 1162/23-2-2024, αφού διαπίστωσε ότι σε Τμήματά του συνεχίζουν να υφίστανται έκτακτες συνθήκες με αδυναμία πρόσβασης των συντελεστών των εκπαιδευτικών διαδικασιών στις υποδομές των Τμημάτων αυτών και σε χώρους όπου επιτελείται εκπαιδευτικό έργο και με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος και των ακαδημαϊκών διαδικασιών του, αποφασίζει ομόφωνα:

1. Σε όσες περιπτώσεις και για όσο χρόνο δεν καθίσταται δυνατή, ως ανωτέρω, η δια ζώσης διεξαγωγή των εκπαιδευτικών διαδικασιών του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, αυτή να πραγματοποιηθεί με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλους τους κύκλους (α, β, γ) προγραμμάτων σπουδών, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 67 του ν.4957/2022, διασφαλίζοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.


2. Τα Τμήματα καλούνται να διαμορφώσουν, όπου είναι απαραίτητο, επικαιροποιημένο ακαδημαϊκό ημερολόγιο το οποίο θα προβλέπει την άμεση έναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου και τη διασφάλιση των 13 διδακτικών εβδομάδων και της επακόλουθης εξεταστικής περιόδου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι τα συλλογικά όργανα των Τμημάτων έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα και με την παρ. 4 του άρθρου 67 του ν.4957/2022, με αποφάσεις τους και όπου κρίνεται αναγκαίο, να καθορίζουν τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση των μαθημάτων τους και των λοιπών εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εξ αποστάσεως διεξαγωγή των εκπαιδευτικών διαδικασιών θα στηριχθεί λόγω συνάφειας αντικειμένου από την ιδρυματική Επιτροπή Υποστήριξης των Εξ Αποστάσεως Εξετάσεων αλλά και από τις αντίστοιχες Τμηματικές Επιτροπές που συγκροτήθηκαν για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr