Εις μνήμη της αδικοχαμένης μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Παν. Θεσσαλίας που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Εκδήλωση για την αδικοχαμένη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Παν. Θεσσαλίας που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25χρονη πρωτοετή μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δήμητρα Ευαγγελία Καπετάνιου από τη Θεσσαλονίκη που σκοτώθηκε στα Τέμπη ταξιδεύοντας με το μοιραίο τρένο, πραγματοποιήθηκε προχθές από φοιτητές, φοιτήτριες και καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην είσοδο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου από την πλευρά της παραλίας. Εκεί γονείς με τα παιδιά τους που περνούσαν από το σημείο, ζωγράφιζαν και έγραφαν διάφορα μηνύματα, όπως το αίτημα για απονομή δικαιοσύνης.


«Η Δήμητρα Καπετάνιου ήταν φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στις 28/2/23, αφού είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού, επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στο σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη. Όπως και δεκάδες άλλοι/ες φοιτητές/τριες, καθώς και άλλοι επιβάτες δεν έφτασε ποτέ… Στη βιβλιοθήκη του μεταπτυχιακού παραμένουν οι εργασίες της για να θυμίζουν τον άδικο θάνατο της Δήμητρας και των υπολοίπων επιβατών», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι συμφοιτήτριες και οι συμφοιτητές της, σε συνεργασία με διδάσκουσες και διδάσκοντες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών οργάνωσαν την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στη μνήμη της Δήμητρας, μια ανοικτή δραστηριότητα για παιδιά στον χώρο μπροστά στην παραλιακή είσοδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κεντρικό μήνυμα της δράσης αποτελούσε το αίτημα για δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Μάγος δήλωσε πως «θελήσαμε να τιμήσουμε τη μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια που τόσα άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή ευρισκόμενη στο μοιραίο τρένο εκείνο το βράδυ. Τα παιδιά έκαναν διάφορες ζωγραφιές με τρένα και αποτύπωσαν όλη την ευαισθησία για το τραγικό αυτό γεγονός. Μάλιστα ένα παιδί ζωγράφισε ένα σπίτι που έλεγε ότι η «Δήμητρα δεν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι»».

Ο κ. Μάγος είπε ότι υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς και ότι μπορεί οι ζωγραφιές των παιδιών να τους σταλούν.

Σε κάθε περίπτωση οι συμφοιτητές της Δήμητρας την σκέπτονται συνεχώς. Μάλιστα σε λίγους μήνες η Δήμητρα μαζί με τους συμφοιτητές της επρόκειτο να πάρει και το πτυχίο από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο κ. Μάγος, επρόκειτο για μια φοιτήτρια με ιδιαίτερη αγάπη για τη μελέτη και τον κλάδο της παιδαγωγικής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr