ΕΛΜΕΠΑ: Δωρεάν δρομολόγιο το σαββατοκύριακο για τους φοιτητές για την σίτισή τους

ΕΛΜΕΠΑ: Δρομολόγιο και το σαββατοκύριακο για τους φοιτητές προς τη Σχολή τους

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης επιλύθηκε και για τη φετινή χρονιά το ζήτημα της μετακίνησης των φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με λεωφορεία του ΚΤΕΛ τα Σαββατοκύριακα (μεσημέρι) με σκοπό την σίτισή τους.

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης (που μέσω επιστολής του ευχαρίστησε σχετικά τον Αντιπεριφεριάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη για τη συμβολή τους στην επίλυση του θέματος), είναι κάτι σημαντικό για τους φοιτητές του Τμήματος, αφού τους δίνει τη δυνατότητα σίτισης τα Σαββατοκύριακα, όπως ισχύει και στους φοιτητές των πανεπιστημιακών Τμημάτων της υπόλοιπης Ελλάδας.


Τα δωρεάν δρομολόγια ΚΤΕΛ θα διεξάγονται μέχρι και τον επόμενο Ιούνιο. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σαββατοκύριακου: Αναχώρηση από ΚΤΕΛ προς ΕΛΜΕΠΑ: 13:45, – Αναχώρηση από ΕΛΜΕΠΑ προς ΚΤΕΛ: 14:15. Για τα Σαββατοκύριακα το εστιατόριο θα εξυπηρετεί στο διάστημα 13:30 έως 14:30, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα να παραλαμβάνει ο φοιτητής μαζί με το μεσημεριανό και το δείπνο του. Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όπως ίσχυε και πέρυσι, το ωράριο του εστιατορίου για βραδινό θα είναι 18:45 με 21:15.

Η επίλυση του ζητήματος της μετακίνησης των σπουδαστών προς και από τη σχολή βρίσκεται, άλλωστε, καθιερωμένα στην κορυφή των διεκδικήσεων της διοίκησής της.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την περυσινή χρονιά, προς και από το Τμήμα με 35 περίπου δρομολόγια που εκτελούνται εβδομαδιαίως μετακινούνταν περίπου 320-350 ενεργοί/ες φοιτητές/τριες (από τους περίπου 1.200 συνολικά εγγεγραμμένους), που αναγκάζονταν να πληρώνουν καθημερινά υψηλό αντίτιμο για να μετακινούνται με το ΚΤΕΛ – 2 ευρώ καθημερινά ή 25 ευρώ για μηνιαία κάρτα – για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, να φάνε στη λέσχη, να αθληθούν στο κλειστό γυμναστήριο, κλπ.

Με μέριμνα της Περιφέρειας Κρήτης και την περυσινή περίοδο δόθηκε στους φοιτητές η δυνατότητα της δωρεάν μεταφοράς μία φορά εντός του Σαββατοκύριακου -με ένα δρομολόγιο το Σάββατο και ένα την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι, θα πρέπει να βάλει στην κορυφή της ατζέντας της το θέμα της μετακίνησης των σπουδαστών, προκειμένου να μπουν περισσότερα δρομολόγια (π.χ. και σε «κενές» μέρες-περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχουν δρομολόγια) ή αυτή να είναι με μειωμένο αντίτιμο ή και δωρεάν. Γι’ αυτό του έχουν δεσμευτεί σε συναντήσεις που είχαν το προηγούμενο διάστημα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, Μανόλης Μενεγάκης και Θωμάς Χαριτάκης. Είναι θέμα για την επίλυση του οποίου μπορεί -όπως λέει- να συνδράμει ο Δήμος, αλλά όχι η Περιφέρεια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr