Δύο ακόμη Τμήματα του ΔΙΠΑΕ αντιστοιχήθηκαν με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δύο επιπλέον Τμήματα του ΔΙΠΑΕ αντιστοιχήθηκαν με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής

Μετά την πρώτη απόφαση του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης δύο ακόμη Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του Άρθρου 66, έλαβαν αντιστοιχία με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής.

Η απόφαση αυτή αφορά τα Τμήματα:

  • Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
    (με έδρα στις Σέρρες)
  • Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων
    (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σύμφωνα με δημοσιοποίηση του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών – ΔΙ.ΠΑ.Ε Δημήτριου Βαρσάμη, το Τμήμα είναι το πρώτο Τμήμα της Πανεπιστημιούπολης Σερρών που αντιστοιχείται σε Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής!

Αντιστοίχιση με ομοειδή Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής έλαβε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του άρθρου 66 του ν.4610/2019, η οποία συνεδρίασε στις 25/06/2024.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι φοιτητές του Τμήματός μας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) και να αποκτούν κατόπιν των σχετικών εξετάσεων τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού όπως αυτά περιγράφονται στο Προεδρικό Διάταγμα 99/2018.

Η απόφαση αυτή επισφραγίζει την εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία του Τμήματός μας για το οποίο:

• Οι επιτροπές αξιολόγησης και πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) τόσο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών όσο και των τριών προσφερόμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών αξιολόγησαν και διαπίστωσαν την πλήρη συμμόρφωση με τις Αρχές του Ευρωπαϊκού Προτύπου Ποιότητας για την Πιστοποίηση των Νέων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, αντίστοιχα.

• Σύμφωνα με την Απόφαση ΦΕΚ Β3002/28-5-2024 του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προβλέπεται «…ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος και ο τίτλος σπουδών αντιστοιχεί σε επίπεδο 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν. 4763/2020 (Α’ 254).»

Έχει υπάρξει διαχρονικά κι εξακολουθεί να είναι το πρώτο σε βάση εισαγωγής περιφερειακό Τμήμα στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλο το Ακαδημαϊκό, Τεχνικό και Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος, στην ΟΜΕΑ, στους φοιτητές αλλά και σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες που διαχρονικά έχουν συνεισφέρει στη διαμόρφωση της ακαδημαϊκής ταυτότητας του Τμήματος.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον εκπρόσωπο του Τμήματος στην Επιτροπή του άρθρου 66 κ. Αναστάσιο Παπατσώρη και στον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δημήτριο Βαρσάμη, που ετοίμασαν έναν πλήρη φάκελο που υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή και τεκμηρίωσε την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του αρχικά στην ΕΘΑΑΕ και στη συνέχεια στην αρμόδια Επιτροπή.

Τέλος, το Τμήμα μας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Δημήτριο Παπακώστα, αλλά και στον Πρύτανη κ. Σταμάτιο Αγγελόπουλο που υποστήριξαν ένθερμα και αποτελεσματικά την προσπάθεια του Τμήματος να αντιστοιχηθεί σε Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.