ΑΠΟΦΑΣΗ: Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ: Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής

Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ κ.Απ.Τσαγκάρη,  ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της επιτροπής του άρθρου 66 του ν.4610/2019 για την ισοτίμηση του.

Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους αποφοίτους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που προβλέπονται από το σχετικό νόμο για τους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το σημαντικό είναι ότι στη διαδικασία της επιτροπής και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ ήταν απόλυτα σύμφωνοι, αναγνωρίζοντας το τμήμα ως ένα νέο πλέον Πολυτεχνικό τμήμα.

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή καθορίζει την αντιστοιχία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ με τα αντίστοιχα τμήματα των πολυτεχνικών σχολών της Ξάνθης και των Χανίων.

Ως πρόεδρος του τμήματος αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. Οι κόποι και οι προσπάθειες πολλών ετών και πολλών ανθρώπων ανταμείβονται. Οι διαρκείς αγώνες για την ανάδειξη του τμήματος βρήκαν επιστέγασμα. Η προοπτική της απόκτησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι πιο κοντά από ποτέ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τμήματα που υπηρετούμε ήταν αποδέκτες της έλλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων για πάνω από 35 χρόνια, γίνεται ακόμη πιο έντονο το μέγεθος της επιτυχίας.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους, όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο, συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια. Το τμήμα μας συνεχίζει να εξελίσσεται και να δημιουργεί το μέλλον των σύγχρονων μηχανικών παραγωγής και διοίκησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.