Επιστολή φοιτητών ΔΙΠΑΕ: Αναβρασμός για τις ελλείψεις καθηγητών / Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο Τμήμα

Επιστολή φοιτητών ΔΙΠΑΕ: Αναβρασμός για τις ελλείψεις καθηγητών / Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο Τμήμα

Επιστολές Φοιτητών: Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλαν φοιτητές Τμήματος του ΔΙΠΑΕ με την οποία εκπέμπουν SOS για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών σε όλα τα έτη. Κάνουν έκκληση μέσω του «Φοιτητικά Νέα» να γίνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Πιο αναλυτικά, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του προς το Υπουργείο Παιδείας για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών που επηρεάζουν τον ομαλό ρυθμό σπουδών. Οι φοιτητές αναφέρουν προβλήματα όπως η αναβολή υποχρεωτικών μαθημάτων και η αβεβαιότητα για το παρόν αλλά και για το επόμενο εξάμηνο, παρακαλώντας για άμεση δράση. Οι εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου αναδεικνύουν τη σημασία της διόρθωσης αυτού του προβλήματος για την ακαδημαϊκή πορεία τους και την εικόνα της χώρας στον τομέα της εκπαίδευσης.


Τα «Φοιτητικά Νέα» δημοσιεύουν την επιστολή που έλαβαν από τους φοιτητές του Τμήματος:

"Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την ανησυχία όλου του φοιτητικού σώματος του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς, το οποίο υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών σε όλα τα έτη.

Είμαστε ένα μικρό τμήμα και παρόλες τις προσπάθειες του μόνιμου προσωπικού, δεν καλύπτονται ολοκληρωτικά οι ανάγκες του προγράμματος σπουδών. Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του χειμερινού εξαμήνου, χωρίς να διδάσκονται πολλά υποχρεωτικά μαθήματα και ορισμένα μαθήματα επιλογής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της σχολής, καθώς και στην ζωή των φοιτητών.

Τα μικρότερα έτη χάνουν βασικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την συνέχιση των σπουδών τους, ενώ τα τελευταία έτη βρίσκονται σε μία κατάσταση ομηρίας μη γνωρίζοντας, εάν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς αυτό να αποτελεί δική τους ευθύνη και κατ' επέκταση να ανατραπούν τα μελλοντικά τους σχέδια (μεταπτυχιακά, υποτροφίες, ευκαιρίες εργασίας κτλ).

Επιπλέον, η ανησυχία όλης της φοιτητικής κοινότητας αυξάνεται, καθώς δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να πραγματοποιηθεί εύρυθμα και το επόμενο εξάμηνο. Έχουμε λάβει ενημέρωση, ότι όλες οι διαδικασίες από την πλευρά του τμήματος μας έχουν γίνει κανονικά και η μόνη εκκρεμότητα είναι να δοθεί από εσάς η ανάλογη υπογραφή, ώστε να ληφθεί το κονδύλι για την αμοιβή των καθηγητών.

Αγαπάμε το τμήμα μας και έχουμε την ανάγκη και την επιθυμία για μάθηση. Η απουσία καθηγητών και η παρούσα κατάσταση υποβαθμίζει το ακαδημαϊκό μας ταξίδι, καθώς και την δημόσια εκπαίδευση και κατά προέκταση την εικόνα της Ελλάδας, ως ένα κράτος συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση αυτού του φλέγοντος προβλήματος και την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των ακαδημαϊκών εξαμήνων, για να μπορέσουμε, έστω και αργά, να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, όπως και δικαιούμαστε.

Με εκτίμηση,
Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης (Κιλκίς), Δ.Ι.Π.Α.Ε."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr