Τέμπη: Σιωπηρή κινητοποίηση καταδίκης από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σιωπηρή κινητοποίηση καταδίκης από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με αφορμή το μεγάλο δυστύχημα που σημειώθηκε από την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της Καβάλας, στάθηκαν δίπλα στους τραυματίες από την πρώτη στιγμή και από το πρώτο κάλεσμα για αίμα, όπου έτρεξαν για να γίνουν εθελοντές αιμοδότες στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Καβάλας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας» επισημαίνουν οι Σύλλογοι Φοιτητών τμήματων Πληροφορικής, Φυσικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Χημείας και Εστιαζόμενων Φοιτητών του. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς». 

Ωστόσο, «την ίδια ώρα γεμίζουμε με τεράστια οργή! Δεν ανεχόμαστε να φεύγουν έτσι οι ζωές των συμφοιτητών μας για τα κέρδη. Να μην ξέρουμε άμα θα τους ξαναδούμε στα αμφιθέατρα. Μας γεμίζει τεράστια ερωτήματα πως γίνεται το 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτό τον τραγικό τρόπο. Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές; Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων; Οι ευθύνες είναι τεράστιες!».

Γι αυτό και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν «εδώ και τώρα να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!».

Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.